Thursday, October 18, 2012

Τα μικρά «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζετε.

Τα μικρά «μυστικά» που πρέπει να γνωρίζετε diatrofi.tv

Γνωρίζετε ότι….

1. Καθώς χάνουμε κιλά, το σώμα μας «διασπά» το λίπος και το μετατρέπει σε:
• ενέργεια, η οποία ενεργοποιεί την κυτταρική δραστηριότητα.
• θερμότητα, η οποία χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος.
• διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αποβάλλεται μέσω της εκπνοής.
• νερό, το οποίο απελευθερώνεται μέσω των ούρων και του ιδρώτα.
2. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σε περιόδους δίαιτας είναι ότι δεν τρώμε αρκετά. Η τάση να καταναλώνουμε λιγότερες από 1.000 θερμίδες την ημέρα δεν φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα καθώς δεν θα μπορέσουμε να τα διατηρήσουμε για πολύ καιρό. Γιατί;
Ο μεταβολισμός μας «χτυπάει κόκκινο» όταν το σώμα μας δεν τρέφεται σωστά, με αποτέλεσμα ο χρόνος που κάνουμε δίαιτα να αυξάνεται συνεχώς. Επιπλέον, ενδέχεται να παρατηρηθεί απώλεια μυϊκού ιστού προκειμένου το σώμα να καλύψει την ανάγκη για την αναπλήρωση ενέργειας.
3. Είναι κακό να τρώμε συνέχεια το ίδιο φαγητό, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δείχνουμε προτίμηση στα τηγανητά. Ακόμη βέβαια και αν οι διατροφικές μας επιλογές είναι υγιεινές, μπορεί πάλι να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Αν τρώμε πολλά λαχανικά αλλά αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά, δεν θα λαμβάνουμε την απαραίτητη για τον οργανισμό ποσότητα ασβεστίου.
4. Δεν πειράζει να αντικαθιστούμε πού και πού ένα γεύμα με ένα παχυντικό γλυκό. Τη στιγμή που δεν συμβαίνει περισσότερες από 2 φορές το μήνα, η απόλαυση ενός παγωτού ή μιας πάστας δεν θα μας παχύνει, ούτε θα μας κάνει λιγότερο υγιείς. Αν τα στερηθούμε, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να τα καταναλώσουμε όλα μαζί μέσα σε μία μόνο μέρα.
5. Πρέπει να τρώμε πρωινό ακόμη και στην περίπτωση που δεν πεινάμε. Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει ότι είμαστε πιο αδύνατες και πιο υγιείς όταν καταναλώνουμε πρωινό. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη δε που δημοσιεύεται στο American Journal of Clinical Nutrition, οι γυναίκες που δεν τρώνε πρωινό λαμβάνουν 100 θερμίδες περισσότερες και παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης από εκείνες που δεν το παραλείπουν.

Πηγή : http://diatrofi.tv/

No comments:

Post a Comment