Saturday, October 13, 2012

Μυστικά που... χορταίνουν


Νιώθετε το στομάχι σας να... γουργουρίζει λίγο μετά το τελευταίο γεύμα με αποτέλεσμα να "ναυαγούν" τα σχέδιά σας για να χάσετε βάρος;  Ε τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τρόπους που θα σας δημιουργήσουν αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Νερό πριν το γεύμα Πιείτε δύο ποτήρια νερού πριν από κάθε γεύμα. Θα γεμίσει το στομάχι σας και θα κόψετε μέχρι και 60 θερμίδες ανά γεύμα.

Απαραίτητα συστατικά της ημέρας Χρησιμοποιήστε ξύδι / βινεγκρέτ και κανέλα για γεύση (όπου είναι δυνατόν) στα γεύματά σας. Σύμφωνα με μελέτη του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Ζυρίχης, τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου μετά τα γεύματα, και να σας δημιουργήσουν αίσθημα πληρότητας μετά το φαγητό. Τρόφιμα που σας χορταίνουν Τα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά περιέχουν περίπου 90% νερό, το οποίο γεμίζει το στομάχι σας χωρίς να επιβαρύνεστε με θερμίδες.

Πατάτες... σκέτη γλύκα Μια νέα μελέτη του περιοδικού "British Journal of Nutrition" έδειξε πως οι γλυκοπατάτες μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση κορεσμού και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε επιπλέον θερμίδες για μέχρι και 24 ώρες!

Το άλφα και το ωμέγα Τα ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά, που βοηθούν εξαιρετικά στην πληρότητα του στομάχου. Επίσης, μελέτες του περιοδικού "European Journal of Clinical Nutrition" έδειξαν πως η κατανάλωσή τους βοηθά και στο περιορισμό του επόμενου γεύματος κατά 75 θερμίδες.

Στάσου... μύγδαλα Οι ξηροί καρποί ενεργοποιούν το αίσθημα κορεσμού καθόλη την διάρκεια της ημέρας ενώ μπορούν να αυξήσουν και τον μεταβολισμό έως και 11%.

Το μυστικό της βρώμης Οι ίνες που εμπεριέχονται βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει μια ορμόνη που περιορίζει το αίσθημα της πείνας.

Ποικιλία από φασόλια Τα φασόλια περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που αυξάνουν το αίσθημα πληρότητας, ενώ ισπανική μελέτη έδειξε πως μια διατροφή πλούσια σε όσπρια μπορεί να αυξήσει και τον μεταβολισμό σας.

Καθίστε στα... αυγά σας Σε έρευνα του περιοδικού "American College of Nutrition" βρέθηκε πως η κατανάλωση τους βοηθά στον έλεγχο της όρεξης για έως και 36 ώρες.

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment