Wednesday, October 17, 2012

Πώς να σταματήσετε να «τσιμπολογάτε» χωρίς λόγο

Ακόμη κι αν σας φαίνεται ακατόρθωτο μερικές φορές, μπορείτε να σταματήσετε το άσκοπο «τσιμπολόγημα» φαγητού και σνακ.



Υπάρχει τρόπος να συγκρατηθείτε και να μην αδειάσετε όλο το μπολ με τους ξηρούς καρπούς ή τις καραμελίτσες; Σας μοιάζει «ακατόρθωτο»; Στην πραγματικότητα, το… τιμόνι το κρατάτε εσείς και οι παρακάτω συμβουλές απλώς θα σας διευκολύνουν...
Είστε στα όριά σας
Το στρες καταστρέφει τα αποθέματά σας σε γλυκόζη, τα ιδιαίτερα απαραίτητα που χρειάζεται ο εγκέφαλός σας για να «αιμοδοτήσει» τη σωστή λήψη αποφάσεων. Όταν μαλώνετε ή στρεσάρεστε, έχετε μικρότερη πνευματική διαύγεια ώστε να κρατηθείτε μακριά από τις μικρολιχουδιές.
Η συμβουλή μας: Κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε βαθιά για να ηρεμήσετε. Για να διώξετε την υπερβολική κι αχρείαστη ένταση μακροπρόθεσμα, η yoga μειώνει τα επίπεδα της στρεσο-ορμόνης κορτιζόλης, ώστε να νιώσετε πιο… ζεν.
Είστε τελείως εξουθενωμένοι-ες
Το να αμελείτε να κοιμάστε όσο πρέπει, επιβαρύνει την περιοχή του εγκεφάλου που σας βοηθάει να εκπονείτε τη στρατηγική του τι θα φάτε, δυσκολεύοντάς σας να διαχειρίζεστε τι καταλήγει στο στόμα και στο στομάχι σας. Για την ακρίβεια, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που κοιμούνταν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες, κατανάλωναν κατά μέσο όρο 500 επιπλέον θερμίδες σε σχέση με εκείνους που είχαν κοιμηθεί οκτώ ώρες.

Η συμβουλή μας: Επτά με οκτώ ώρες ύπνου είναι απαραίτητες. Βέβαια, εύκολο να το λες και δύσκολο καμιά φορά να το εφαρμόζεις, σύμφωνοι. Δοκιμάστε λοιπόν το εξής: αν έχετε μία ιδιαίτερα φορτωμένη εβδομάδα, προσπαθήστε να κοιμηθείτε καλά τις πρώτες τουλάχιστον ημέρες της. Στη συνέχεια και λιγότερο να αγκαλιάζετε το μαξιλάρι όσο η εβδομάδα προχωρά, θα φτάσετε πιο σύντομα προς το σαββατοκύριακο.
Αντιστέκεστε στους πειρασμούς ολόκληρη την ημέρα
Δεν έχει σημασία αν ήταν cupcake ή ένα ζευγάρι παπούτσια, αυτό στο οποίο αντισταθήκατε. Όταν ασκείτε λειτουργίες αυτοελέγχου η αναλυτική σας ικανότητα φθίνει, κάνοντάς σας πιο ευάλωτους στο επόμενο σταυροδρόμι. Κοινώς: Κάτι στο οποίο αντιστέκεστε μάταια μες στην ημέρα, θα είναι ακόμη πιο ανθυγιεινό όταν σας γίνει απαραίτητο τη νύχτα.
Η συμβουλή μας: Φτιάξτε σχέδιο. Ο αυτοέλεγχος φτάνει στα ύψη όταν τον ασκείτε για πρώτη φορά, αλλά οργανικά η διαδικασία φθίνει όσο σας γίνεται συνήθεια, γιατί ο εγκέφαλος «στραγγίζει».
Οπότε, στις προ μεσημβρίας ώρες, σκεφθείτε στιγμές δοκιμασίας και πώς θα αντιδράσετε σε αυτές. Για παράδειγμα, ναι, έχει happy hour απόψε, σίγουρα θα πάω να πιω κρασί, αλλά θα αποφύγω τα φιλόδοξα κοκτέιλ. Στο bar, εξάλλου, έχετε σταθερές επιλογές, οπότε είναι εύκολο να επιμείνετε σ’ αυτές και να μην παρεκκλίνετε.
Νιώθετε «σφιχτοχέρηδες»

Τι σχέση έχει η γενναιοδωρία (ή η έλλειψή της) με την πειθαρχία, θα σκεφτείτε. Κι όμως, άνθρωποι που δίνουν έστω και ένα ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς έχουν τη ζωτικότητα να διατηρούν το βάρος τους σε ποσοστό 20% περισσότερο από εκείνους που κρατάνε σφιχτό πουγκί, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Maryland. Εκ πρώτης όψεως μοιάζει περίεργο, αλλά κάθε πράξη καλοσύνης ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας σε ζητήματα φαγητού.
Η συμβουλή μας: Είτε είναι αλήθεια είτε όχι, ο πιο πολύς κόσμος βλέπει τους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν καλές πράξεις ή συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες σαν ανθρώπους με πιο ισχυρή δύναμη θέλησης κι έτσι τείνουν να βλέπουν και οι ίδιοι τον εαυτό τους. Είναι τρόπον τινά μια αερομεταφερόμενη θετική αύρα και ενέργεια προς τον εαυτό μας. Ακόμη και καθημερινές ασήμαντες εκδηλώσεις καλοσύνης και αλληλεγγύης, όπως το να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον γηραιότερο ή το να δώσετε αίμα, μπορεί να σας βοηθήσει να πείτε «όχι» στις παχυντικές χαζολιχουδιές.

Πηγή : http://www.clickatlife.gr

No comments:

Post a Comment