Thursday, October 18, 2012

Απαλλαγείτε από το βραδινό τσιμπολόγημα

Tips για να καταπολεμήσετε την βραδινή συνήθεια που σαμποτάρει την δίαιτά σας

Η απομάκρυνση από την κουζίνα δεν είναι τρόπος να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος. Αντιθέτως, το να βρίσκεστε μέσα στην κουζίνα και να ετοιμάζετε πολλά και υγιεινά γεύματα είναι ό,τι καλύτερο για απώλεια κιλών. Η αλήθεια είναι, δυστυχώς, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουμε να καταναλώνουμε τροφές και θερμίδες και μετά το δείπνο μας. Οι λόγοι για το τσιμπολόγημα, κάθε βράδυ, μπορούν να είναι το στρες, η λαιμαργία, η βαρεμάρα ή, απλώς, επειδή μας έχει γίνει συνήθειο. Όπως και να' χει, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που, κάθε βράδυ, καταναλώνουν πολλές επιπλέον θερμίδες, και το αποτέλεσμα είναι η αύξηση του βάρους. Υπάρχουν μικρά, απλά τρικάκια, που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να περιορίσουμε τις βραδινές μας λιγούρες, όσο περισσότερο γίνεται. Ποια είναι αυτά;

1) Πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα
Απλά τα πράγματα. Όσο κοιμάστε, δεν τρώτε.

2) Φροντίστε στο σπίτι σας να υπάρχουν μόνο υγιεινές τροφές
Αν δεν μπορείτε με τίποτα να κόψετε το φαγητό κάθε βράδυ, φροντίστε, τουλάχιστον, οι τροφές που καταναλώνετε να είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φτωχές σε θερμίδες. Αποφύγετε να αγοράσετε τσιπς, μπισκότα, παγωτά και λοιπά σνακς πλούσια σε θερμίδες, και έχετε πρόχειρα φρέσκα, ωμά λαχανικά, φρούτα, ποπ κορν χωρίς λιπαρά και σορμπέ φρούτων χωρίς ζάχαρη.

3) Κολλήστε μία φωτογραφία σας στην πόρτα του ψυγείου
Βρείτε είτε μία φωτογραφία που αγαπάτε (και σας δείχνει στο ιδανικό σας βάρος), είτε μία που δεν σας αρέσει ο εαυτός σας καθόλου. Όπως και να' χει, η εικόνα σας θα γίνει κίνητρο για να δείξετε αυτοσυγκράτηση, κρατώντας κλειστή την πόρτα του ψυγείου σας.

4) Πλύνετε τα δόντια σας αμέσως μετά το δείπνο
Παλιά, αλλά δοκιμασμένη συνταγή. Εάν βουρτσίσετε τα δόντια σας αμέσως μετά το τελευταίο γεύμα της μέρας σας είναι πιθανότερο να μην θελήσετε να φάτε κάτι άλλο μετά.

5) Πιάστε τις βελόνες
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πολλές φορές οι άνθρωποι τρώνε γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν με τα χέρια τους. Βρίσκοντας ένα χόμπι που θα σας κάνει να διατηρείτε απασχολημένα τα χέρια σας, μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο.

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment