Saturday, October 13, 2012

Απόλαυση, χωρίς ενοχές


Τι κάνετε αν η αγαπημένη σας συνταγή δεν είναι και τόσο υγιεινή; Μην το αρνείστε... Το πιθανότερο είναι πως θα υποκύψετε!  Αν για παράδειγμα λοιπόν, η πίτσα ανήκει στις επιλογές... εκτός συναγωνισμού και δεν μπορείτε με τίποτα να αντισταθείτε, σχεδόν σίγουρα, οι τύψεις σας "πολιορκούν" μετά την κατανάλωσή της. Έτσι δεν είναι; Ε, μάθετε λοιπόν, πως δεν έχετε παρά να ενδώσετε αποφεύγοντας κάθε αρνητικό συναίσθημα που... έπεται αφού η κατανάλωση των αγαπημένων σας τροφών δεν είναι ανθυγιεινός "μονόδρομος"  Πως; Ανακαλύπτοντας 3 μικρά και απλά μυστικά που θα "μεταμορφώσουν" τις αγαπημένες σας συνταγές σε υγιεινές επιλογές. Οι λέξεις κλειδιά; Προσθήκη, διαγραφή, αντικατάσταση.   

Μέθοδος "προσθήκη" Προσθέστε υγιεινά συστατικά σε όλες σας τις συνταγές. Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα λαχανικά ή άγριο ρύζι σε σούπες και φαγητά κατσαρόλας, "πασπαλίστε" την πίτσα σας με φρέσκα λαχανικά, προσθέστε φρέσκα φρούτα στα δημητριακά και τις σαλάτες σας και γενικά "επεμβαίνετε" σε όλες τις τροφές που καταναλώνετε με μικρές (ή και μεγαλύτερες) υγιεινές προσθήκες.   

Μέθοδος "Διαγραφή" Αφαιρέστε ή μειώστε στο λιγότερο δυνατόν τα συστατικά εκείνα που ευθύνονται για την αύξηση των λιπαρών του αγαπημένου σας γεύματος. Για παράδειγμα "καταργήστε" την πέτσα από το κοτόπουλο, χρησιμοποιήστε λιγότερο τυρί και βούτυρο στα ζυμαρικά, τις σάλτσες και τις σαλάτες και ελαττώστε την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.    

Μέθοδος "Αντικατάσταση" Αντικαταστήστε τα λιγότερο υγιεινά συστατικά. Στις πατάτες φούρνου αντί για βούτυρο και κρέμα γάλακτος, περιχύστε μια σάλτσα, τσιγαρίσετε με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, αντικαταστήστε σνακ τύπου γαριδάκια με ξηρούς καρπούς, το λευκό ψωμί με ολικής άλεσης κ.λ.π. Τέλος είναι σημαντικό να καταλάβετε πως πρόκειται για μικρές και ουσιαστικά ανεπαίσθητες αλλαγές που όμως θα σας "ανταμείψουν" μετατρέποντας το αγαπημένο σας γεύμα σε μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή. Και το πιθανότερο; την διαφορά στην γεύση δεν θα την καταλάβετε καν!

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment