Thursday, October 18, 2012

Φθινοπωρινές παγίδες για το βάρος σας

 

Ξεπεράστε τις φθινοπωρινές «παγίδες» και αδυνατίστε


Παγίδες για το βάριος μας το φθινόπωρο Το φθινόπωρο από πολλούς θεωρείται μια επικίνδυνη εποχή για το βάρος τους. Η ημέρα μικραίνει δίνοντας την ευκαιρία να «κλειστούμε» από νωρίς στο σπίτι. Ο καιρός αλλάζει και τα ζεστά ροφήματα και τα γλυκά έχουν την τιμητική τους, ενώ ο φόρτος εργασίας όλο και αυξάνεται με αποτέλεσμα να περνάμε όλο και περισσότερες ώρες  μακριά από ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Προτού αφήσετε τον καιρό να «παρασύρει» σε ανοδική πορεία το βάρος σας, οχυρωθείτε.

 

Τι γλυκό θα φάμε σήμερα;

Οι βραδινές συγκεντρώσεις γύρω από την τηλεόραση αλλά και οι πολύ έντονες συναισθηματικές αλλαγές που βιώνουμε το φθινόπωρο γίνονται συχνά η αιτία να καταφεύγουμε στα γλυκά. Η κατανάλωση γλυκών δεν είναι απαγορευτική ακόμη και σε μία δίαιτα αρκεί να ελέγχουμε την ποσότητα και τη συχνότητα που τα καταναλώνουμε.

Προτιμήστε κάποιο γλυκό 1-2 φορές την εβδομάδα και καταναλώνετέ το μόνο όταν πεινάτε.

Εναλλακτικά, αυτοσχεδιάστε δημιουργώντας υγιεινά γλυκά :
  • Ψήστε μήλα στο φούρνο και σερβίρετε με κανέλα και ½ κουταλάκι άχνη ζάχαρη.
  • Λιώστε μαύρη σοκολάτα και περιχείστε την σε πορτοκάλι. Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατέψτε 3 μπισκότα μιράντα, 1 κ.γλ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων με 1 γιαούρτι 2%.

Φαγητό έξω

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος αλλάζει και ο τρόπος διασκέδασης. Η παραγγελία φαγητού στο σπίτι, το φαγητό στην ταβέρνα και το σινεμά με ότι αυτό συνοδεύεται γίνονται αγαπημένες συνήθειες… που «απειλούν» το βάρος μας.

Ξεπεράστε τον κίνδυνο:
  • Μαζευτήκατε στο σπίτι; Κλείστε την τηλεόραση, μαγειρέψτε ένα εύκολο γεύμα όλοι μαζί και παίξτε. Θα περάσετε τη βραδιά πολύ πιο ευχάριστα και γλυτώνοντας θερμίδες.
  • Παραγγείλατε; Φροντίστε να υπάρχει πάντα στο τραπέζι μια απλή σαλάτα χωρίς dressing και μαγιονέζες και σερβίρετε το φαγητό σας σε πιάτο προτού το καταναλώσετε.
  • Φροντίστε η μία από τις εξόδους της εβδομάδας να συνοδεύεται από χορό αντί φαγητού.
  • Πηγαίνετε στο σινεμά φαγωμένη και συνοδεύστε την αγαπημένη ταινία σας με κάποιο light αναψυκτικό ή κάποιο χυμό.

Κάνει κρύο και δεν μπορώ να ασκηθώ

Η κακοκαιρία των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών γίνεται η αφορμή για να εγκαταλείψουμε κάθε προσπάθεια σωματικής δραστηριότητας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να παίρνουμε βάρος πολύ πιο εύκολα. Κρατήστε το μεταβολισμό σας  ενεργό και στο κρύο:

  • Ξεκινήστε μια δραστηριότητα στο σπίτι ή το γυμναστήριο. Επιλέξτε κάτι διασκεδαστικό ή κάτι που να σας ηρεμεί (χορός, yoga, pilates στο σπίτι με όργανα pilates, αερόβια γυμναστική με χορό ) ώστε να έχετε κίνητρο να το βάλετε συστηματικά στη ζωή σας.
  • Εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο ώστε να αυξήσετε τις ημέρες που ασκήστε, προσπαθήστε να αυξήσετε την απόσταση που διανύετε κάθε φορά ή την ένταση.
  • Ξεκρεμάστε τα ρούχα από το διάδρομο. Ανοίξτε την τηλεόραση και περπατήστε 20-30 λεπτά, αμέσως μετά τη δουλειά, απομακρύνοντας την ένταση όλης της ημέρας.
Πηγή : http://www.diet4me.gr

No comments:

Post a Comment