Thursday, October 18, 2012

Αχ, αυτή η ζυγαριά...


myes-bigΠόσοι αλήθεια δεν είναι αυτοί που φοβούνται να ανεβαίνουν συχνά στη ζυγαριά, φοβούμενοι ότι αυτή θα καταγράψει τα περιττά τους κιλά; Όμως, πόσο λάθος κάνουν, αφού το σωστό είναι να ζυγιζόμαστε συχνά, έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα την όποια αυξομείωση του βάρους μας και να παίρνουμε τα μέτρα μας όταν ακόμα είναι νωρίς.

Όμως, το ζύγισμα για να γίνεται σωστά έχει κάποια «μυστικά», που ο καθένας οφείλει να γνωρίζει.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ;
  • Καλό είναι να ζυγίζεστε δύο φορές το μήνα όσοι απλώς προσέχετε το βάρος σας και βρίσκεστε σε μια κατάσταση συντήρησης. Έτσι, όταν παρατηρείτε μια ανοδική τάση στο βάρος σας, θα παίρνετε αμέσως τις προφυλάξεις σας.
  • Εάν, πάλι, κάνετε δίαιτα, καλό είναι να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, για να ελέγχετε τις διακυμάνσεις του βάρους σας.
Προσοχή!
  • Οι διακυμάνσεις του βάρους της τάξης των 300-500 γραμμ. είναι φυσιολογικές για τις γυναίκες, οι οποίες έχουν ορμονικές μεταβολές που σχετίζονται με τον κύκλο τους. Πρόκειται για μεταβολές που οδηγούν συνήθως σε κατακράτηση υγρών, που μπορούν να επηρεάσουν το βάρος χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστική αύξησή του υπό μορφή λίπους.
  • Οι γυναίκες, λοιπόν, για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να αποφεύγετε να ζυγίζεστε την τελευταία εβδομάδα του κύκλου σας, γιατί οι μετρήσεις στη φάση αυτή δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αύξηση ή απώλεια του βάρους σας.
ΠΟΙΑ ΩΡΑ;

Όσοι παρακολουθείτε συστηματικά το βάρος σας πρέπει να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να ζυγίζεστε πάντα την ίδια ώρα. Η καλύτερη είναι το πρωί πριν από το πρωινό. Όταν δηλαδή έχει προηγηθεί ένα πολύωρο διάστημα νηστείας, το 8ωρο του ύπνου, κάτι που μηδενίζει την πιθανότητα πλασματικής αύξησης του βάρους.

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Για να αντιπροσωπεύει το νούμερο της ζυγαριάς σας όσο περισσότερο γίνεται την πραγματικότητα, είναι απαραίτητο όταν ζυγίζεστε να ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες:
  • Να τοποθετείτε πάντα τη ζυγαριά σας πάνω σε σκληρό δάπεδο. Η μοκέτα, το χαλί ή το πατάκι του μπάνιου αλλοιώνουν το αποτέλεσμα.
  • Να ζυγίζεστε πάντα γυμνοί ή μόνο με τα εσώρουχα. Βγάλτε καθετί που σας...βαραίνει, όπως ρούχα, κοσμήματα, ζώνες, παπούτσια και άλλα αξεσουάρ.
  • Να στέκεστε στο κέντρο της ζυγαριάς και να παραμένετε ακίνητοι για λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπάτε πουθενά.
  • Να σιγουρεύεστε ότι ο δείκτης της ζυγαριάς σας βρίσκεται πάντα στο μηδέν, κυρίως όταν αυτή δεν είναι ηλεκτρονική.
Πηγή : http://www.belife.gr
 
 

No comments:

Post a Comment