Thursday, October 18, 2012

Ο,τι πρέπει να ξέρετε για τη σωστή δίαιτα

Η άνοιξη έφτασε και το πιθανότερο είναι πως η πλειοψηφία των Ελλήνων- είτε το παραδέχεται, είτε όχι- σκέφτεται πως θα χάσει κιλά ή πως θα αφαιρέσει πόντους από τη μέση.
Ο λόγος είναι κυνικά απλός. Το καλοκαίρι ζυγώνει και τα λιγότερα ρούχα γίνονται αδιάψευστος μάρτυρας των ατελειών μας και της κακής ζωής του υπόλοιπου έτους. Είναι πάνω κάτω η εποχή που μετανιώνουμε που δεν (ξανά)αρχίσαμε το γυμναστήριο ”από Σεπτέμβρη”, που λέγαμε και τον Αύγουστο ή που δεν προσέξαμε τα παραπάνω κιλά που έκαναν την εμφάνισή τους εκεί, λίγο μετά τα Χριστούγεννα.
Και τώρα, τι; Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Το 98% του ελληνικού πληθυσμού θυμάται την αξία των γυμναστηρίων και της δίαιτας λίγο πριν τα πρώτα μπάνια. Επιδίδεται δε σε εξοντωτικές δίαιτες και χύνει ποτάμια ιδρώτα, πιστό στο φυλετικό δόγμα ”της τελευταίας στιγμής”.
Είναι αρκετές εβδομάδες που ”ασφαλείς πληροφορίες” ως άλλα χρηματιστηριακά παπαγαλάκια γνωστοποιούν καταπληκτικές δίαιτες- αστραπή με τις οποίες χάνεις 20 κιλά σε 5,5 ώρες ή φοβερές ασκήσεις που σε κάνουν ”φέτες” με προσπάθεια που δεν χρειάζεται να ξεπεράσει τη μία ώρα ανά εβδομάδα.
Εμείς δεν θα σας αποκαλύψουμε, ούτε τη δίαιτα του αστροναύτη, ούτε αυτή του ασθενή που θα χειρουργηθεί σε 10 ημέρες, ούτε καν αυτή των μήλων. Για να είμαστε ακριβείς, το αφιέρωμα αυτό θα απογοητεύσει όσους νομίζουν πως μέσα σε 20 ημέρες μπορούν να πατσίσουν για την κακή διατροφή ενός ολόκληρου χρόνου. 

Το ιδανικό βάρος δεν θέλει ούτε πειθαναγκασμό , ούτε εξαντλητικές δίαιτες. Θέλει αλλαγή φιλοσοφίας. Θέλει σωστή και ισορροπημένη διατροφή σαν τρόπο ζωής και όχι σαν προετοιμασία διακοπών αντίστοιχη με αυτή της αγοράς αντηλιακού.
Οι εξαντλητικές δίαιτες καταπιέζουν το μεταβολισμό και τον ψυχισμό με αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθούν να ελευθερώνεται ένα ”ελατήριο” που επαναφέρει τον οργανισμό στο προηγούμενό του βάρος- ίσως και σε κάτι περισσότερο, λένε οι σοβαροί διαιτολόγοι. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως το ιδανικό βάρος απαιτεί χρόνο, καθώς είναι θέμα διατροφής, άσκησης, ακόμα και γονιδίων.
Μην απογοητεύεστε και μην νομίζετε ότι ”θα πιάσετε κορόιδο” τον οργανισμό. Οι αυξομοιώσεις βάρους είναι πολύ ανθυγιεινές και πρέπει να αποφεύγονται- εκτός και έχετε φωτογράφηση την επόμενη εβδομάδα… Έχετε;
Σκοπός μας δεν είναι να σας απογοητεύσουμε. Αντιθέτως! Ξεκινήστε ΤΩΡΑ τη σωστή διατροφή, ακολουθώντας τις γενικές αρχές που περιγράφονται στο αφιέρωμα αυτό και αποφεύγοντας τους λάθος τρόπους.
Ετσι θα καταφέρετε το ιδανικό βάρος, ίσως όχι φέτος, αλλά για την υπόλοιπη ζωή σας. 

Πηγή : http://www.in2life.gr 
 

No comments:

Post a Comment