Thursday, October 18, 2012

Πέταξε Τις Κακές Συνήθειες Από Το Παράθυρο!

Μπορεί να νομίζεις ότι γυμνάζεσαι κι όλα είναι καλά, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις σκεφτεί όλες τις διατροφικές σου συνήθειες. Έρευνες δείχνουν ότι όλοι σχεδόν έχουμε τουλάχιστον μία κακή διατροφική συνήθεια που αγαπάμε, αλλά αυτή δεν αγαπάει καθόλου τη σιλουέτα μας!

Είτε έχεις μία λιγούρα για σοκολατάκια σχεδόν μόνιμα, είτε τρως υγιεινά και κάπου κάπου κάνεις παρασπονδίες, θα πρέπει να πετάξεις τις κακές συνήθειες απ' το παράθυρο! Εσύ που τρέχεις και γυμνάζεσαι, σαφώς τρέφεσαι πιο υγιεινά από εκείνη που κάθεται στον καναπέ και μασουλάει όλη την ώρα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Πάμε να δούμε μαζί τα δυο διατροφικά «λάθη» που κάνουμε συχνά...



Αποφεύγουμε τα λιπαρά φαγητά γιατί νομίζουμε ότι θα μας παχύνουν
Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι η σωστή κατανάλωση λιπαρών φαγητών μας παχαίνει. Αντιθέτως, αν καταναλώνουμε λίγο λίπος μέσα στη διατροφή μας, μας βοηθά να μειώσουμε τον κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο. Σημαντικά είναι τα λιπαρά που καταναλώνουμε από το λάδι, τους ξηρούς καρπούς και το ψάρι. Ένα γκρουπ φαγητών που περιέχει «υγιή» λιπαρά είναι αυτά που περιέχουν Ω3 και κάνουν καλό σε αυτούς που τρέχουν.

'Αλλαξε συνήθειες... 
Εστίασε στις υγιεινές συνήθειες και κάψε όλα τα περιτά που τρως κατά τη διάρκεια της μέρας.
Ελάτωσε τη ζάχαρη που καταναλώνεις, το βούτυρο στα σάντουιτς στη δουλειά, τα τηγανιτά και τη σοκολάτα.

Trick: Εγώ έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ αβοκάντο αντί για βούτυρο. Είναι νοστιμότατο και πολύ πιο υγιεινό!


Αποφεύγουμε να τρέχουμε με άδειο στομάχι
Οι περισσότεροι άνθρωποι που τρέχουν, λένε ότι πρέπει να έχουν γεμάτο στομάχι. 'Αλλοι πιστεύουν ότι τρέχουν πιο γρήγορα με άδειο στομάχι. Το καλύτερο είναι να καταναλώνεις ένα μικρό κι ελαφρύ γεύμα πριν το τρέξιμο.

'Αλλαξε συνήθειες...
Προσπάθησε να τρως μία μπάρα δημητριακών, δημητριακά ή ένα άλλο ελαφρύ σνακ. Μην καταναλώσεις πολλά υγρά ή πιο βαριά φαγητά, γιατί θα βαρύνεις πολύ κι η γυμναστική θα σε κουράσει και θα σε ζαλίσει!

Trick: Η διατροφολόγος μου, με έχει συμβουλέψει όποτε γυμνάζομαι να τρώω πριν μία κουταλιά μέλι και μετά 3 αποξηραμένα βερύκοκα για να μην πέφτει πολύ το ζάχαρό μου. Λειτουργεί!

Η σωστή διατροφή δεν είναι δύσκολη. Δύσκολο είναι να κρατήσουμε ένα πρόγραμμα σωστό και να έχουμε υγιεινές συνήθειες. Να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά, ψητά και να μειώσουμε τα λιπαρά, τα τηγανιτά και τη ζάχαρη. Αρκεί βέβαια να θυμάσαι πως... Παν μέτρον άριστον!

Πηγή : http://miss.gr/

No comments:

Post a Comment