Tuesday, September 17, 2013

4 τρόποι για να μην χαλάσετε τη δίαιτά σας

diet (2)


Ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα που η διάθεση είναι πιο χαλαρή.
Το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεφύγετε για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο διασκέδασης στον ήλιο και την άμμο ( ή τη λίμνη και τα βουνά ) . Ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τις διήμερες αποδράσεις είναι ότι χαλάει το διατροφικό πλάνο του καθενός. Βλέπετε είναι δύσκολο να αντισταθείτε στις παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου που επισκεφθήκατε ή σε ένα καλό φαγητό σε μία ταβέρνα ή σε ένα εστιατόριο. Φυσικά αυτό συνδέεται και με τη χαλαρή σας διάθεση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μικρός προγραμματισμός  πολλή γνώση και συναίσθηση. 

 1.Βεβαιωθείτε ότι έχετε υγιεινά snacks για όλο το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας φρούτα και λαχανικά, να αγοράσετε γιαούρτι και μερικές μπάρες δημητριακών για να έχετε μαζί σας στο ταξίδι. Εάν είστε στον ήλιο πάρτε μαζί σας ένα mini ψυγείο για να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά.

 2.Θυμηθείτε την Παρασκευή να τονώσετε τον οργανισμό σας για το Σαββατοκύριακο. Ξεκινήστε με ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα, συγκεκριμένα με ένα καλό πρωινό. Δοκιμάστε ένα μενού που να αποτελείται κυρίως από λαχανικά και πρωτεΐνες. Μην ξεχνάτε ότι το πρωινό είναι το πιο πολύτιμο γεύμα της ημέρας και σας κρατάει χορτάτους καθ’όλη τη διάρκεια. Ιδιαίτερα λοιπόν αν έχετε ταξίδι, γεμίστε μπαταρίες.

 3.Ξεκινήστε και το Σάββατο με ένα υγιεινό πρωινό. Προτιμήστε υδατάνθρακες που θα σας χαρίσουν ενέργεια για να την ξοδέψετε όλη την ημέρα. Τηγανίτες ή μία γλυκιά κρέπα είναι μία καλή ιδέα. Επίσης είναι προτιμότερο να φάτε κάτι γλυκό το πρωί και όχι το βράδυ. Τέλος αν είστε σε κάποιο ξενοδοχείο σίγουρα ο μπουφές του πρωινού θα είναι ζηλευτός.

 4.Επιλέξτε κάτι πιο light για την Κυριακή. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι αναμένετε τη Δευτέρα. Δεν είναι και η καλύτερη ημέρα, η πρώτη της εβδομάδας και σίγουρα δε θέλετε να ξυπνήσετε με φουσκωμένο στομάχι και πρησμένοι από τις βραδινές σας επιλογές. Αποφύγετε να παραγγείλετε φαγητό, φτιάξτε κάτι ελαφρύ μόνοι σας σπίτι ιδιαίτερα για το βραδινό σας. Επίσης πιείτε αρκετό νερό και αποφύγετε το αλάτι.

Με αυτό το σχέδιο θα καταλήξετε να ζυγίζετε το ίδιο την Παρασκευή το πρωί με την Κυριακή το βράδυ.

Πηγή :http://www.jenny.gr

No comments:

Post a Comment