Monday, September 16, 2013

Πήρες κιλά στις διακοπές; Ιδού τι πρέπει να κάνεις για να τα χάσεις σύντομα!

Πήρες κιλά στις διακοπές; Ιδού τι πρέπει να κάνεις για να τα χάσεις σύντομα!

Γεύτηκες και με το παραπάνω τις καλοκαιρινές λιχουδιές; Καλά έκανες!
 
Καλοκαίρι, βόλτες, ανεμελιά. Οκ, πείτε μας ποιος θέλει να καταπιέζεται στις διακοπές του; Κανείς είναι η απάντηση με βεβαιότητα. Όλοι θέλουμε να ηρεμήσουμε, να περάσουμε καλά και φυσικά να απολαύσουμε λιχουδιές. Εμείς σήμερα γυρίσαμε στο γραφείο και νιώθουμε αρκετά... φουσκωμένοι. Ναι, φάγαμε και με το παραπάνω! Η αλήθεια είναι ότι το τζιν στένεψε αλλά καμιά ταραχή δε μας έχει πιάσει, μιας και γνωρίζουμε πως αν ακολουθήσουμε τα εξής tips θα επανέλθουμε στα κιλά μας σύντομα. Πάμε να δούμε πώς:

1. Stop στις σφολιάτες, τα κρουασάν και οποιαδήποτε άλλη λιχουδιά επιλέγατε από το φούρνο. Οκ, για λίγες μέρες επιτρέπεται να κακομάθετε τον εαυτό σας (μιας και είναι δύσκολο στις διακοπές σας να φτιάχνετε το πρωινό που συνηθίζετε στο σπίτι σας), αλλά με το που τελειώσουν οι διακοπές σας, επιστροφή στα υγιεινά πρωινά. Γάλα με χαμηλά λιπαρά και δημητριακά ολικής άλεσης αρκούν για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας.

2. Τέρμα οι αμέτρητοι καφέδες, οι χυμοί και τα milkshakes. Επιστρέφοντας στην πόλη, περιορίστε αναψυκτικά και ροφήματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Φροντίστε να πίνετε πολύ νερό και φυσικά πράσινο τσάι που θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε.

3. Υγιεινό μεσημεριανό. Είμαστε σίγουροι ότι απολαύσατε άφθονους μεζέδες και τοπικές λιχουδιές. Το τσιμπολόγημα στις ταβέρνες και στα εστιατόρια γνωρίζετε ότι σας φόρτωσαν με πολλές θερμίδες και λιπαρά. Φροντίστε τώρα να τρέφεστε με πιο στεγνά φαγητά. Προτιμήστε ψητό ψάρι και κοτόπουλο, συνοδευόμενο με μαύρο ρύζι ή ψητά λαχανικά.

4. Κάντε μια παύση από γλυκά και παγωτά. Αποφύγετέ τα όσο και να συνηθίσατε να τα απολαμβάνετε στις διακοπές σας. Αν σας έρθει η τάση για γλυκό, επιλέξτε ένα frozen yogurt, ένα ζελέ, ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και λίγο μέλι.

5. Βραδινό με λίγες θερμίδες. Δε χρειάζεται να φάτε πάλι μεγάλες ποσότητες. Μια πράσινη σαλάτα, μια φρουτοσαλάτα ή ένα γιαούρτι αρκούν για να νιώθετε το στομάχι σας γεμάτο.

6. Πείτε όχι στο ποτό. Στις διακοπές σας φανταζόμαστε θα ήπιατε αρκετά. Φροντίστε τώρα να κάνετε αποτοξίνωση! Περιττές θερμίδες τέλος!

7. Συμφιλιωθείτε με το γυμναστήριό σας. Ναι, όσο και να μην το θέλετε, θα πρέπει να πάτε πάλι γυμναστήριο. Μόνη της η προσεκτική διατροφή δε μπορεί να κάνει θαύματα. Ο συνδυασμός της όμως με άσκηση, μπορεί.

Επιστροφή στην πραγματικότητα παιδιά! Σιγά σιγά θα το πάρουμε απόφαση!

No comments:

Post a Comment