Tuesday, September 17, 2013

Προσέξτε πως τρώτε

diet (1)

Όσοι ακολουθείτε κάποια δίαιτα.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν ακολουθείτε κάποια δίαιτα. Δεν πρέπει να παραλείπετε γεύματα, πρέπει να τρώτε υγιεινά και να λαμβάνει ο οργανισμός σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να:
  • Καταναλώνετε καθημερινά 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών ειδών με χαμηλά λιπαρά. Το ασβέστιο επιταχύνει τη διάσπαση του λίπους στον οργανισμό σας.
  • Πείτε ναι στα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Βοηθάνε στη μείωση της πείνας και της απορρόφησης λίπους.
  • Το νερό δεν πρέπει να λείπει από το χέρι σας όπως και τα αντιοξειδωτικά ροφήματα. Με άλλα λόγια πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά που δεν περιέχουν ζάχαρη φυσικά. Φυσικοί χυμοί, πράσινο τσάι, χυμός από cranberry ή ρόδι και φυσικά νερό. Πρέπει τουλάχιστον να πίνετε 3 λίτρα την ημέρα.
  • Τέλος καλό είναι να τρώτε συχνά, μικρά γεύματα. Ανά τρεις ώρες πρέπει να δίνεται τροφή στον οργανισμό σας για να ελέγχετε καλύτερο το αίσθημα της πείνας και να μην καταφεύγετε σε θερμιδοφόρες λιχουδιές. Επίσης αν τρώτε συχνά θα διαπιστώσετε ότι θα αλλάξει ο μεταβολισμός σας και θα λειτουργεί πιο σωστά.

Fitness tip: Όσοι ακολουθείτε κάποια δίαιτα για να έχετε άμεσα, ορατά αποτελέσματα καλό είναι να συνδυάσετε τη σωστή και υγιεινή διατροφή με κάποιου είδος άσκηση.

Πηγή :http://www.jenny.gr

No comments:

Post a Comment