Friday, September 14, 2012

15 Σνακ για το γραφείο με λιγότερες από 200 θερμίδες!

Μια από τις πιο συχνές δικαιολογίες που ακούγονται από όσους δεν έχουν πάρει πραγματικά την απόφαση να ξεκινήσουν σωστή διατροφή είναι ότι «δεν μπορώ να τρώω σωστά στη δουλειά»! Παραδεχτείτε το: είναι απλά μια δικαιολογία! Την ίδια ώρα που κάνετε να φάτε το φαγητό από τα deliveries, την ίδια ώρα θα κάνετε να καταναλώσετε το υγιεινό σνακ που έχετε ετοιμάσει από το σπίτι. Και δεν χρειάζεστε παρά λίγα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα σε κάποιες περιπτώσεις, για να πάρετε μαζί στη δουλειά ένα υγιεινό σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες!

01
1. Κρημ κράκερς
Κάθε κρημ κράκερ έχει περίπου 50 θερμίδες. Μπορείς λοιπόν να καταναλώσεις 4 κρημ κράκερς σκέτα ή να καταναλώσεις 3 κρημ κράκερς και να αφήσεις τις υπόλοιπες 50 θερμίδες για μια λεπτή φέτα κίτρινο τυρί χαμηλό λιπαρών που θα συνοδέψει τα κράκερς σου! Απλό και νόστιμο!

02
2. Σάντουιτς με φυστικοβούτυρο
Δεν το συνηθίζουμε πολύ στην Ελλάδα, αλλά το φυστικοβούτυρο είναι μια πολύ γευστική ιδέα για ένα υγιεινό σνακ! Φτιάξτε λοιπόν ένα σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως (περίπου 70 kcal η μία) και 2 κουταλιές του γλυκού φυστικοβούτυρο (περίπου 63 kcal). Τύλιξέ το και παρ’ το μαζί σου στη δουλειά: να δεις που θα ζηλέψουν κι άλλοι και θα δεις να εμφανίζονται παρόμοια σαντουιτσάκια τις επόμενες μέρες!

03
3. Αποξηραμένα δαμάσκηνα
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι μια πολύ γρήγορη και υγιεινή λύση για ένα σνακ το οποίο θα σου μειώσει την όρεξη για γλυκό! Μπορείς να καταναλώσεις 7-8 αποξηραμένα δαμάσκηνα, και πάλι δεν θα χεις φτάσει τις 200 kcal! Επιπλέον, τα ξερά δαμάσκηνα θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου σου και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά άρα έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στη γήρανση του σώματος και του εγκεφάλου!

04
4. Μπισκότα τύπου digestive με γάλα
1 ποτήρι γάλα με 2% λιπαρά μαζί με 1 μπισκότο τύπου disgestive είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο για σνακ για το γραφείο!

05
5. Μπάρες δημητριακών
Σε έπιασε μανία για γλυκό; Αντί να πέσεις με τα μούτρα σε παχυντικά σνακ δοκίμασε 1 μπάρα δημητριακών! Κυκλοφορούν στο εμπόριο σε πολλές γεύσεις! Σίγουρα κάποια θα ικανοποιήσει τα γούστα σου, και δεν θα σε φορτώσει με περισσότερες από 100 θερμίδες! Αν σου άρεσε πολύ, μπορείς να χεις και δεύτερη!

06
6. Τονοσαλάτα (έτοιμη)
Αν δεν έχεις το χρόνο να ετοιμάσεις κάτι μόνος/η σου μπορείς να βρεις στο εμπόριο έτοιμες σαλάτες με τόνο, που είναι μάλιστα και μια πολύ γευστική επιλογή! 100γρ στραγγισμένου προϊόντος θα σου δώσουν περίπου 200 kcal, ή και λιγότερες - ανάλογα με το προϊόν. Γι αυτό κοίταξε τα διατροφικά στοιχεία πριν αποφασίσεις!

07
7. Ατομική σούπα σε κούπα
Άλλο ένα σνακ για όσους δε έχουν χρόνο να ετοιμάσουν κάτι μόνοι τους αλλά δεν θέλουν και περιττές θερμίδες! Στο εμπόριο θα βρεις ατομικές σούπες που παρασκευάζονται πολύ εύκολα (θα χρειαστείς μόνο ζεστό νερό) και δεν έχουν πάνω από 100 θερμίδες η κάθε κούπα! Χορταστικό και τονωτικό σνακ σε πολλές-πολλές γεύσεις!

08
8. Κομπόστα ροδάκινο με ξηρούς καρπούς
Μια λύση για το γραφείο, αν υπάρχει ψυγείο, είναι να έχεις μια κονσέρβα φρούτων σε φυσικό χυμό (καλύτερα όχι με ζάχαρη) και να τρως κάθε μέρα από λίγο. Δροσιστικό και ζουμερό σνακ, το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς (υπολόγισε ότι περίπου 30γρ =25 αμύγδαλα θα σου δώσουν περίπου 180kcal, οπότε μην το παρακάνεις με τους ξηρούς καρπούς!). Για να είσαι κάτω από 200 θερμίδες συνδύασε 2 μισά ροδάκινου κονσέρβα με περίπου 12 αμύγδαλα!

09
9. Καφές φίλτρου με κουλούρι Θεσσαλονίκης και μέλι
Η ώρα είναι 6 κι εσύ είσαι ακόμα στο γραφείο… Το στομάχι σου διαμαρτύρεται και έχεις αρχίσει να νιώθεις ατονία… Μια κούπα καφές κι ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με μια κουταλιά του γλυκού μέλι θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεμπερδέψεις μια ώρα νωρίτερα από το γραφείο! Αν δεν προσθέσεις γάλα και ζάχαρη, μια μεγάλη κούπα καφέ δεν θα σου δώσει παραπάνω από 5 θερμίδες! Για να φτάσεις τις 200 διάλεξε ένα μέτριο κουλούρι Θεσσαλονίκης με σουσάμι και, αν έχεις «υπογλυκαιμίες» πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι!

10
10. Αμύγδαλα με σοκολάτα υγείας
Αμύγδαλα και σοκολάτα υγείας! Φανταστικός συνδυασμός που θα σε χορτάσει και θα ικανοποιήσει και την όρεξή σου για γλυκό! Για να μην ξεφύγεις πάνω από 200 θερμίδες όμως θα υπολογίσεις περίπου 25γρ σοκολάτας υγείας και όχι πάνω από 7-8 ψημένα αμύγδαλα (ανάλατα). Μπορεί να μην φαίνεται και πολύ χορταστικό, όμως μετά από 10-15 λεπτά θα είσαι πολύ ευχαριστημένος/η με το σνακ σου!

11
11. Καπουτσίνο με μπισκότο
Καπουτσίνο: ο αγαπημένος σου καφές, ζεστός ή κρύος, δεν θα σου δώσει παραπάνω από 20kcal αν φυσικά δεν προσθέσεις ζάχαρη, σαντιγί κτλ. Αν θέλεις οπωσδήποτε να προσθέσεις ζάχαρη, θυμήσου ότι κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη περιέχει περίπου 20 θερμίδες, αλλά μην το παρακάνεις! Για να φτάσεις τις 200 θερμίδες, δικαιούσαι ακόμα 1-2 μπισκότα της αρεσκείας σου (φρόντισε να κοιτάξεις στη συσκευασία τα διατροφικά στοιχεία των μπισκότων που θα επιλέξεις).

12
12. Κριτσίνια με ηλιόσπορους
Για να μην ξεπεράσει το σνακ σου τις 200kcal, δεν πρέπει να καταναλώσεις πάνω από 2 πολύσπορα κριτσίνια (από αυτά με τους ηλιόσπορους). Το κάθε ένα από αυτά έχει περίπου 100 θερμίδες και αυτό οφείλεται στους ξηρούς καρπούς που περιέχουν. Η ποσότητα μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά αυτό το σνακ είναι χορταστικό και είναι από τα πιο εύκολα σνακ για γραφείο.

13
13. Ρυζογκοφρέτες με φυσικό χυμό πορτοκάλι
Αν θες να πιείς το χυμό σου και να μασουλάς και κάτι με λίγες θερμίδες, αυτό το σνακ είναι ιδανικό για σένα. Ένα ποτήρι δροσερός χυμός πορτοκάλι (χωρίς ζάχαρη) και 3 ρυζογκοφρέτες είναι αρκετά για snacking με λιγότερες από 200 θερμίδες!
 
14
14. Μπισκότα πτι-μπερ
Αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους, τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ μπορούν να γίνουν ένα από τα αγαπημένα σνακ του γραφείου, χωρίς να σου δώσουν πολλές θερμίδες. Κάθε μπισκότο περιέχει περίπου 30kcal άρα όπως καταλαβαίνεις, για να μείνεις κάτω από τις 200kcal, θα πρέπει να σταματήσεις στο έκτο.

15
15. Σάντουιτς γαλοπούλας
Δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, μια φέτα ζαμπόν γαλοπούλας χαμηλών λιπαρών και μια κουταλιά της σούπας cottage cheese συνθέτουν ένα πολύ νόστιμο σνακ με λιγότερες από 180 θερμίδες. Ετοίμασέ το στο σπίτι, πριν φύγεις για το γραφείο, τύλιξέ το με αλουμινόχαρτο και μην ξεχάσεις φτάνοντας στο γραφείο να το βάλεις στο ψυγείο. Θα σε περιμένει εκεί μέχρι να έχεις την πρώτη λιγούρα (εκτός και αν κάποιος συνάδελφος πεινάσει πριν από εσένα)!

Πηγή : http://www.dietup.gr/

1 comment: