Friday, September 14, 2012

15 Σνακ για το σπίτι με λιγότερες από 200 θερμίδες

Είσαι σπίτι και σε έχει πιάσει λιγούρα; Θες ένα σνακ αλλά χωρίς πολλές θερμίδες, για να μην χαλάσεις και την προσπάθεια που κάνεις τόσο καιρό… Ανοίγεις και ξανανοίγεις τα ντουλάπια και το ψυγείο και προσπαθείς να βρεις κάτι γευστικό και ταυτόχρονα υγιεινό και light, αλλά μόλις σου τράβηξαν την προσοχή τα μπισκότα και τα πατατάκια… Όχι! Μπορείς να αντισταθείς! Παρακάτω θα δεις πολύ νόστιμες προτάσεις με υλικά που σίγουρα θα χεις στο σπίτι σου και θα συνθέσουν ένα σούπερ σνακ με λιγότερες από 200kcal!
 
tn_01
1. Γιαούρτι με μέλι ή μαρμελάδα
Ένα γιαούρτι (200γρ) με χαμηλά λιπαρά έχει περίπου 100-120 θερμίδες. Αν το συνδυάσεις με  μια κουταλιά της σούπας μέλι θα πάρεις 64 θερμίδες επιπλέον, ενώ μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι έχει περίπου 50 θερμίδες. Γρήγορο σνακ για το σπίτι (ή τη δουλειά), δροσιστικό και θα σε κρατήσει σίγουρα μέχρι το επόμενο γεύμα!
 tn_02
2. Δημητριακά ολικής άλεσης με γιαούρτι και ψιλοκομμένα φρούτα
Έχουμε συνδυάσει τα δημητριακά με το πρωινό, αλλά τα δημητριακά μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα υπέροχο σνακ! Κόψε ένα μικρό μήλο (77 kcal) σε κύβους, πασπάλισέ το με λίγη κανέλλα και ανακάτεψε τους κύβους με ½ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (περίπου 60 kcal) και ½ φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως (περίπου 60 kcal). Σούπερ γευστικό και χορταστικό σνακ με 197 θερμίδες!
 
tn_03
3. Ελιές με φρυγανιές
Πολύ πολύ πολύ υγιεινό σνακ, το οποίο εκτιμούσαν ιδιαιτέρως οι παππούδες μας! «Ψωμί και ελιά» έλεγαν εκείνοι, φρυγανιές με ελιές προτείνουμε εμείς! Κάθε φρυγανιά θα σου δώσει περίπου 35 θερμίδες ενώ 100γρ ελιές (στραγγισμένες από το ελαιόλαδο) έχουν περίπου 110 θερμίδες. 2 φρυγανιές και λίγες ελιές θα σε κρατήσουν σίγουρα μέχρι το επόμενο γεύμα και θα έχεις και τη συνείδησή σου ήσυχη!
 
tn_04
4. Παξιμάδι με φέτες ντομάτας και τυρί φέτα
Έχεις συνδυάσει τα παξιμάδια με κρητική σαλάτα «ντάκο»; Έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις κάτι παρόμοιο για σνακ; Βρέξε με λίγο νερό ένα παξιμάδι περίπου 35γρ (130 θερμίδες). Αν θες μπορείς να στάξεις στο παξιμάδι σου λίγες σταγόνες ξίδι μπαλσάμικο για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. Βάλε από πάνω 3-4 λεπτές φέτες ντομάτας (15 θερμίδες) και 2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένη (περίπου 50 θερμίδες). Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και καλή όρεξη!
 
tn_05
5. Φρυγανιά με μαργαρίνη και μέλι
Κλασικό σνακ που συνοδεύει πολύ ωραία ζεστό αλλά και κρύο καφέ ή χυμό. Φρυγανιές με μαργαρίνη και μέλι! Κάθε φρυγανιά έχει περίπου 35 θερμίδες, 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη περίπου 20 θερμίδες και κάθε κουταλάκι του γλυκού μέλι είναι 21 θερμίδες. Για να μείνεις κάτω από τις 200 θερμίδες ετοίμασε 3 φρυγανιές και μοιράσου την τελευταία με κάποιον άλλον!
 
tn_06
6. Ομελέτα
Ένα χορταστικό σνακ, έτοιμο σε 5 λεπτά, που ίσως αντικαταστήσει και το επόμενο γεύμα σου! Βαλε σε ένα μικρό τηγανάκι ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, άφησέ τα να μαραθούν για λίγο και πρόσθεσε μετά ένα ολόκληρο αυγό και το ασπράδι από ένα δεύτερο αυγό. Αλατάκι, πιπεράκι και έτοιμη η ομελέτα! Πολύ καλό για να είναι κάτω από 200 θερμίδες, δε συμφωνείς;
 
tn_07
7. Πορτοκάλι και σοκολάτα υγείας
Ο συνδυασμός των δύο γεύσεων είναι …θεϊκός! Η οξύτητα του πορτοκαλιού με την γλυκύτητα της σοκολάτας θα συνθέσουν ένα απολαυστικό σνακ που θα το προτιμήσεις πολλές φορές. Για να μείνεις στις 200 θερμίδες θυμήσου ότι δικαιούσαι ένα μέτριο πορτοκάλι και 25γρ μαύρης σοκολάτας (δηλαδή το ¼ μιας μπάρας σοκολάτας των 100γρ)!
 
tn_08
8. Φιστίκια Αιγίνης
Υπάρχει πιο ωραίο σνακ για να δεις την αγαπημένη σου εκπομπή στην τηλεόραση; Όχι! Φιστικάκια Αιγίνης! Τα πιο νόστιμα φιστίκια του κόσμου μας έρχονται από την Αίγινα και είναι ιδανικό σνακ …για όσους μπορούν να βάλουν όρια στον εαυτό τους! Μια μερίδα φιστίκια (30γρ=περίπου 50 φιστίκια χωρίς το κέλυφος) θα σε «φορτώσει» με μόλις 170 θερμίδες. Προτίμησέ τα χωρίς αλάτι! Έτσι κι αλλιώς είναι τόσο νόστιμα που το αλάτι είναι περιττό!
 
tn_09
9. Κρέμα αραβοσίτου
Σε έχει πιάσει «μανία» για γλυκό… Ανοίγεις το ψυγείο και τί βλέπεις; Μπολάκια από κρέμα αραβοσίτου! Μη διστάζεις! «Χτύπα» ένα! Μια μερίδα (100γρ) έχει περίπου 115 θερμίδες. Ε, δεν είναι και μεγάλη αμαρτία! Απλά πρόσεχε το μέγεθος του μπολ: πρέπει να είναι μπολάκι των 100-150γρ όχι το μπολ της σαλάτας!

tn_10
10. Σορμπέ
Αυτό είναι ένα σνακ που θα σου δώσει λίγες θερμίδες και καθόλου λιπαρά! Αν πρόκειται για έτοιμο sorbet παγωτό υπολόγισε ότι ½ φλιτζάνι θα σου δώσει περίπου 100-120 θερμίδες. Αν τώρα θες μια γρήγορη σπιτική συνταγή με ελάχιστες θερμίδες ακολούθησε τα παρακάτω:
Καθάρισε ένα μάνγκο, κόψ΄ το κομματάκια και βάλτο στην κατάψυξη να παγώσει καλά (2-3 ώρες). Θα χρειαστείς επίσης το χυμό από μισό λάιμ, το ξύσμα από το λάιμ, 1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι και 2-3 κουταλάκια του γλυκού υποκατάστατο ζάχαρης. Μόλις το μάνγκο παγώσει βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο βελούδινο μίγμα. Οι θερμίδες δεν ξεπερνούν τις 180, η ποσότητα είναι περίπου μία κούπα και η απόλαυση είναι ατελείωτη!
 
tn_11
11. Φρουτόκρεμα με μπισκότα πτι-μπερ
Θες να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο; Τότε που η μαμά σου σε κυνηγούσε να φας την φρουτόκρεμά σου; Μήπως ήρθε η ώρα να «κυνηγήσεις» εσύ τη φρουτόκρεμα; Βάλε σε ένα μπλέντερ ένα μήλο, ένα πορτοκάλι και 2 μπισκότα πτι-μπερ! Σε ένα λεπτό έτοιμη η φρουτόκρεμα! Πάμε για …μαμ;;;
 
tn_12
12. Τσάι με φρυγανιές και μαρμελάδα
Καν’ το όπως οι Άγγλοι! Καθιέρωσε το τσάι με λίγες φρυγανιές και μαρμελάδα σαν το απογευματινό σου σνακ! Προτίμησε μια κούπα πράσινο τσάι ή τσάι του βουνού, πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που θα σου δώσει μόλις 2 θερμίδες (αν φυσικά δεν έχεις προσθέσει ζάχαρη ή γάλα). Αν προσθέσεις ζάχαρη, θυμήσου ότι κάθε κουταλάκι του γλυκού έχει  16 θερμίδες. Συνόδεψέ το με 3 φρυγανιές τις οποίες έχεις αλείψει με 3 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα της αρεσκείας σου. It’ s tea time!!!
 
tn_13
13. Παγωμένο σταφύλι
Πως θα κάνεις το σταφύλι μια απολαυστική εμπειρία; Πώς θα μετατρέψεις μερικές ρόγες σταφυλιού στο αγαπημένο σου σνακ; Βαλ’ το στην κατάψυξη!!! Πλύνε και βάλε στην κατάψυξη (σε ένα πλαστικό ταπεράκι) περίπου 1 ½ φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού. Άφησέ τις για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά και θα έχεις έτοιμες μικρές μπουκίτσες παγωτού χωρίς να χάσεις καθόλου χρόνο!
 
tn_14
14. Τυρί φέτα με μέλι και σουσάμι
Αυτό το σνακ είναι για όσους αισθάνονται… τολμηροί με τις γεύσεις! «Πάντρεψε» 60γρ φέτα (σε μέγεθος περίπου 2 σπιρτόκουτα) με ένα κουταλάκι του γλυκού θυμαρίσιο μέλι και πασπάλισε με ένα κουταλάκι του γλυκού σουσάμι! Τόλμησέ το μόνο αν είσαι φαν του συνδυασμού αλμυρού με γλυκό και σίγουρα θα σε ενθουσιάσει!
 
tn_15
15. Παξιμάδι με τυρί cottage και μέλι
Τα παξιμάδια είναι ένα ελληνικό προϊόν, που λόγο διαφορών στην παρασκευή τους, υπάρχουν διαφορές και στο μέγεθος αλλά και στην θερμιδική τους αξία. Αν πάρουμε σαν μέσο όρο ότι ένα παξιμάδι 25γρ έχει περίπου 90 θερμίδες (καλύτερα συμβουλέψου τη συσκευασία του προϊόντος που έχεις επιλέξει), τότε το σνακ σου μπορεί να αποτελείται από τα εξής: 1 παξιμάδι, 50γρ τυρί κότατζ και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Μια νέα εκδοχή του ντάκου …ala dietup!

Πηγή : http://dietup.gr

No comments:

Post a Comment