Friday, August 31, 2012

Εσύ τι θα προτιμήσεις σήμερα για απογευματινό σνακ;


Έχουν περάσει ήδη 2-3 ώρες από το μεσημεριανό γεύμα, είναι αρκετά νωρίς για το βραδινό, και έχετε ακόμα την υπόλοιπη μέρα μπροστά σας. Όταν δουλειά, σπίτι, γυμναστήριο, διάβασμα, βόλτα, πολιορκούν την ενέργεια σας, η λύση βρίσκεται στην ισορροπημένη διατροφή. Η ύπαρξη ενδιάμεσων γευμάτων είναι απαραίτητο συστατικό της ισορροπίας αυτής, καθώς δεν σας αφήνει περιθώρια για το αίσθημα της πείνας αφού κρατάει σταθερή την γλυκόζη του αίματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, τα ενδιάμεσα γεύματα εφοδιάζουν με «καύσιμα» εγκέφαλο και σώμα, και ενισχύουν την αντοχή και την απόδοση των αθλητών και των ατόμων που γυμνάζονται.

Προτιμήστε, λοιπόν, κάτι θρεπτικό, υγιεινό και χαμηλό σε λιπαρά. Φτιάξτε μια πλούσια φρουτοσαλάτα και προσθέστε έξτρα ενέργεια στο απογευματινό σας σνακ. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι, όσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία στα φρούτα που τρώμε, τόσο ευρύτερο είναι το φάσμα των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε. Μήλο, μπανάνα, ακτινίδιο, πορτοκάλι, μανταρίνι, φράουλες, σταφύλι, πεπόνι, σταφίδες ή όποιο άλλο φρούτο επιθυμήσετε μπορούν να δέσουν γευστικά και να εμπλουτιστούν θρεπτικά με μέλι, κανέλλα, λίγο άπαχο γιαούρτι, σουσάμι ή ξηρούς καρπούς.
Επιλέξτε δυο φρούτα που σας ταιριάζουν για σήμερα το απόγευμα και βάλτε τη φαντασία σας, το γούστο σας και 5 μόνο λεπτά από το χρόνο σας, για να δημιουργήσετε ένα δυνατό σνακ, ανάλογο των δικών σας ενεργειακών αναγκών.

No comments:

Post a Comment