Friday, August 31, 2012

Είμαστε ότι τρώμε;


Πρόκειται για μια ερώτηση που έχει ως απάντηση μια άλλη ερώτηση… «γινόμαστε αυτό που τρώμε;» Αν απαντήσουμε στη 2η ερώτηση τότε συνεπαγωγικά θα οδηγηθούμε και στη λύση της 1η. Αν ξεκινήσουμε λοιπόν με μια παραδοχή «Αυτό που τρώμε σήμερα… γίνεται κομμάτι του εαυτού μας αύριο» και ας δώσουμε μερικά παραδείγματα για να το κατανοήσουμε καλύτερα.

Αν σήμερα καταναλώσουμε τροφές που περιέχουν ασβέστιο τότε το ασβέστιο αυτών τροφών θα γίνει ένα νέο μικρό κομμάτι  στα κόκαλα και στα δόντια μας.
Αν σήμερα καταναλώσουμε φρέσκα φρούτα, τότε η βιταμίνη C θα γίνει σύμμαχος στην προσπάθεια του οργανισμού απέναντι στις διάφορες λιμώξεις.
Αν σήμερα καταναλώσουμε επαρκή πρωτεΐνη τότε την επόμενη μέρα θα γίνει πλήρη αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών, ενώ αν καταναλώσουμε περισσότερη από αυτή που χρειαζόμαστε θα ξυπνήσουμε με περισσότερο αποθηκευμένο λίπος μέσα στο σώμα μας.
Αν προσθέσουμε δυο με τρεις κουταλιές ωμό ελαιόλαδο στο φαγητό μας η καρδιά μας θα εργάζεται καλύτερα και ο νους μας θα λειτουργεί γρηγορότερα.
Αν έχουμε καθημερινά δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια στη διατροφή μας οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β θα βοηθήσουν το σώμα να είναι περισσότερο δραστήριο και το νευρικό μας σύστημα σε πλήρη διαύγεια και ετοιμότητα.
Αν οτιδήποτε φάμε σήμερα και βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο φρέσκο, πιο ζωντανό και πιο κοντά στη φυσική του πηγή προέλευσης χωρίς πρόσθετα χημικά και συντηρητικά τότε σίγουρα αυτό θα αντανακλά θετικά στη διάθεσή μας, στις δυνάμεις μας, στη διανοητική ευεξία μας και στη άριστη φυσική μας κατάσταση. Δεν ξέρω λοιπόν αν υπάρχει απάντηση στο «είμαστε ότι τρώμε» αλλά σίγουρα αυτό που τρώμε είναι  μέρος του σώματός μας και της εικόνας μας. 

No comments:

Post a Comment