Wednesday, February 6, 2013

10 τροφές που χαρίζουν λαμπερά υγιή μαλλιά


Δεν αρκούν μόνο οι μάσκες στα μαλλιά με προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα μας. Οφείλουμε να ακολουθούμε και την κατάλληλη διατροφή που θα μας χαρίσει υγιή και λαμπερά μαλλιά.



1. Σπαράγγια: τα σπαράγγια αποτελούν πλούσια πηγή φολικού οξέος που βοηθά το σώμα να χρησιμοποιήσει περισσότερο την πρωτεΐνη που λαμβάνει, η οποία κάνει τα μαλλιά να μακραίνουν γρηγορότερα. 

2. Ρεβίθια: πλούσια σε πρωτεΐνες, τα ρεβίθια δυναμώνουν την τρίχα από την κορυφή ως την άκρη ενώ είναι πλούσια και σε ιχνοστοιχεία.

3. Φακές: οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο το οποίο γεμίζει με οξυγόνο το τριχωτό της κεφαλής, βοηθώντας τα μαλλιά να γίνουν πιο πλούσια και να μακρύνουν γρηγορότερα.

4. Λυκίσκος: το βότανο τούτο είναι γνωστό για την ύπαρξή του στην μπύρα. Ο λυκίσκος είναι πλούσιος σε πυρίτιο το οποίο ενδυναμώνει τα μαλλιά και τα βοηθά να λάμπουν.

5. Οι ντομάτες: οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που βοηθά στην δημιουργία του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο αυξάνει την πυκνότητα των κυττάρων του δέρματος ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος δυναμώνοντας τα μαλλιά.

6. Το αβοκάντο: δεν είναι τυχαίο πως το αβοκάντο χρησιμοποιείται σε τόσες μάσκες ομορφιά;. Απλά ξεχνάμε να το καταναλώσουμε. Πλούσιες σε βιταμίνες Β και Ε που βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν ενώ διατηρούν υγιές το κρανίο ενυδατώνοντας ταυτόχρονα και τις άκρες της τρίχας.

7. Μύρτιλλα: αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών η οποία βοηθά στην διατήρηση της υγείασς και της λάμψης των μαλλιών.

8. Μέλι: γλυκό, λαχταριστό, το μέλι αποτελεί τροφή που βοηθά το σώμα να συγκρατεί τα μόρια του νερού, επιτρέποντας στα μαλλιά να μένουν ενυδατωμένα.

9. Κόλιανδρο: το φυτό τούτο εξαγνίζει το σώμα βοηθώντας το να απαλλαγεί από τοξικά μέταλλα που μπορούν να προκαλέσουν θαμπάδα στα μαλλιά. 

10. Η αλόη: πρόκειται για αρχαίο φυτό με περισσότερα από 150 συστατικά. Η αλόη ως τροφή διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και βοηθά το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για λαμπερά, όμορφα μαλλιά.

No comments:

Post a Comment