Monday, February 25, 2013

Πώς να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες όταν αγχώνεστε

STRESS 
 
Πολλοί άνθρωποι σε μία κατάσταση άγχους, αρχίζουν και τρώνε ασυναίσθητα ό,τι βρουν μπροστά τους.
Το γεγονός ότι όταν είστε αγχωμένοι, το ρίχνετε στο φαγητό θεωρείται μία αντίδραση, άμυνα του οργανισμού. Μετά όμως σκέφτεστε πόσες θερμίδες πήρατε και μετανιώνετε για ό,τι φάγατε ενώ στην πραγματικότητα δεν πεινούσατε.

Δείτε παρακάτω λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτές τις θερμίδες εκείνη τη στιγμή:

Προσπαθήστε να φύγετε από εκείνο το σημείο που αγχωθήκατε. Βγείτε με μία φίλη σας, πηγαίνετε μία βόλτα στο τετράγωνο, επισκεφθείτε το γυμναστήριο σας. Μη μένετε σε έναν κλειστό χώρο που σίγουρα κάπου θα υπάρχουν διάφορα παχυντικά snacks. Βγείτε έξω, αλλάξτε περιβάλλον για να ηρεμήσετε.

Μην τρώτε ό,τι βρείτε μπροστά σας. Εφόσον θέλετε οπωσδήποτε να φάτε κάτι, τουλάχιστον προτιμήστε κάτι υγιεινό. Καραμέλες, σοκολάτες, πατατάκια απαγορεύονται. Σε μία τέτοια κατάσταση θα καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες από αυτά τα snacks που έχουν αρκετές θερμίδες. Επιλέξτε ξηρούς καρπούς, ένα γιαούρτι, μαύρη σοκολάτα, κάτι υγιεινό.

Πάρτε μία βαθιά ανάσα. Πριν το ρίξετε στο φαγητό, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες πρώτα και βάλτε το μυαλό σας σε τάξη. Μη βιαστείτε να ξεσπάσετε στο φαγητό ή με κάποια επιπόλαια αντίδραση που θα μετανιώσετε μετά.

No comments:

Post a Comment