Wednesday, February 6, 2013

5 σημαντικές συνήθειες, οι οποίες έχουν την τάση να μας παχύνουν.



fatdepression240x240dec14
 
1. Έλλειψη ύπνου.
Η έλλειψη ύπνου αποτελεί έναν τεράστιο στρεσογόνο παράγοντα στο σώμα και το βάζει σε κίνδυνο για την αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς και μια σειρά άλλων νοσημάτων  τα οποία σχετίζονται με την παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένης της νόσου της καρδιάς, διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο, και της κατάθλιψης. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, επηρεάζετε η παραγωγή των ορμονών λεπτίνης και της γκρελίνης του σώματος μας, οι οποίες ρυθμίζουν το μεταβολισμό και την όρεξη.
 
2. Γευματίζετε μπροστά στην τηλεόραση ή στον  ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Τι πιο σύνηθες από το να καταναλώνεται το γεύμα σας, μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή. Είτε λόγω του ότι είναι συνυφασμένη η έννοια του φαγητού με την παρακολούθηση ταινιών είτε λόγω της εργασίας. Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η λήψη του χρόνου για να απολαύσετε το γεύμα σας, χωρίς αυτούς τους τύπους των περισπασμών μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ουσιώδη απώλεια βάρους, δεδομένου ότι μειώνεται την απρόσεκτη διατροφή. Όταν μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα στην κουζίνα σας ή στην τραπεζαρία σας, θα απολαύστε κάθε μπουκιά και θα αισθανθείται  πιο ικανοποιημένοι με λιγοστά επεισόδια υπερφαγίας.
 
3. Συχνά γεύματα σε ταχυφαγεία.
Σίγουρα, είναι η πιο εύκολη κίνηση το να επιλεχθούν γεύματα απο τα διάφορα ταχυφαγεία αλλά το αρνητικό της εν λόγω κίνησης, είναι ότι τα εν λόγω τρόφιμα εμφανίζουν μειωμένα θρεπτικά συστατικά και οι καταναλωτές έχουν την τάση να καταναλώνουν 500θερμίδες περισσότερες σε σχέση με το να γευματίζανε σπίτι τους, λόγω του έντονου φωτισμού, της ιδιαίτερης φασαρίας και της επικράτησης ενός γρήγορου και αγχωτικού ρυθμού.
 
4. Δεν έχετε φυσική δραστηριότητα.
Λόγω των έντονων ρυθμών της ζωής, δεν μένει αρκετός διαθέσιμος χρόνος για φυσική δραστηριότητα. Όμως, έστω και 20 λεπτά διαθέσιμα ημερησίως θα μπορούσαν να δώσουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό μας και στην επιτάχυνση του μεταβολικού ρυθμού.
Ξεκινήστε να περπατάτε, αφήστε το αμάξι 500 μέτρα πιο μακριά από τον χώρο της δουλειάς σας, κάντε κάθε πρωί ασκήσεις ενδυνάμωσης όπως κοιλιακούς και Push-ups.
 
5. Δεν έχετε οργάνωση.
Εάν δεν έχετε οργανώσει το ημερήσιο διατροφολόγιο σας τότε είναι πολύ πιθανό να καταφύγετε σε μία γρήγορη λύση τύπου junk-food όταν θα νιώσετε το αίσθημα της πείνας.
Φροντίστε να έχετε επιμεληθεί σχολαστικώς το ποιά τρόφιμα θα εντάξετε στο διαιτολόγιο  σας χωρίς να αφήσετε στην τύχη την διατροφή σας. Ένα πλήρες διατροφικό οργανόγραμμα, μπορεί στην αρχή να μας φαίνεται ανούσιο αλλά στο μέλλον θα αποδειχθεί εκ των θετικών αποτελεσμάτων αρκετά ουσιώδες.
 

No comments:

Post a Comment