Thursday, February 7, 2013

3 τρόποι για να τρως σωστά και να σου αρέσει!

1. Βρες τα κίνητρά σου 
1. Βρες τα κίνητρά σου

Το να αλλάξει κανείς τις συνήθειες που αφορούν τη διατροφή και την άσκησή του δεν είναι εύκολη υπόθεση, εκτός εάν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Γιατί ποιός θέλει να "προσέχει" και να "κουράζεται"; Εκείνος που έχει κάτι να κερδίσει, π.χ. υγεία, καλή διάθεση και ένα ωραίο σώμα.

Άρα, θα σου πρότεινα για αρχη να ρωτήσεις τον εαυτό σου τί είναι πιο σημαντικό για σένα:

α. να "απολαμβάνεις" τα διάφορα τρόφιμα και σνακ, όποτε θέλεις και όσο θέλεις και να έχεις καθιστική ζωή, αλλά με "τίμημα" το να νιώθεις άσχημα με την εικόνα σου και τον εαυτό σου, αλλά και να βάζεις σε κίνδυνο τη μελλοντική σου υγεία και εμφάνιση;

ή β. να έχεις ένα λεπτό, καλίγραμμο, γραμμωμένο σώμα, να νιώθεις δυνατή, υγιής και σίγουρη για τον εαυτό σου, με "τίμημα" κάποιες αλλαγές στον τρόπο που τρέφεσαι και ασκείσαι; Αν απαντήσεις το δεύτερο, τότε προχώρα στο επόμενο στάδιο.


 2. Κάνε σταδιακές αλλαγές
2. Κάνε σταδιακές αλλαγές

Προφανώς, το να αλλάξει κανείς τις συνήθειές του δεν είναι κάτι εύκολο, εάν όμως πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο, δεν υπάρχει εξυπνότερη κίνηση από το να τις αλλάξει σταδιακά. Για παράδειγμα, την πρώτη εβδομάδα τακτοποίησε τα γεύματά σου (π.χ καθιέρωσε να τρως πρωί - μεσημέρι - βράδυ, περίπου τακτικές ώρες).

Τη δεύτερη εβδομάδα "φτιάξε" το πρωινό και το βραδινό σου. Την τρίτη εβδομάδα φτιάξε το μεσημεριανό σου και τα ενδιάμεσα γεύματα. Το ότι φτιάχνεις το γεύμα σου μπορεί να σημαίνει ότι κάνεις καλύτερες επιλογές, όσο συχνότερα μπορείς.

Π.χ. από τα "υγιεινά" τρόφιμα βρες εκείνα που σου αρέσουν και επέλεγέ τα συχνότερα, και επέλεγε λιγότερο συχνά τα "επιβαρυντικά" για το σώμα σου. Βάλε επίσης την άσκηση στην καθημερινότητά σου, από το περπάτημα και τις σκάλες, μέχρι το χορό ή οποιαδήποτε μορφή άσκησης σου αρέσει και πιστεύεις ότι θα ωφελήσει την εικόνα σου.
 
 
3. Παρακολούθησε την πορεία σου 
3. Παρακολούθησε την πορεία σου

Στο δρόμο προς τον τελικό σου στόχο μπορεί και να χαθείς, να ξεχαστείς ή και να κουραστείς, ειδικά εάν δεν συνειδητοποιήσεις τα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν ακόμα και μικρές αλλαγές στη διατροφή ή την άσκησή σου. Για το λόγο αυτό φρόντισε να ζυγίζεσαι συχνά, να μετράς την περιφέρεια της μέσης και των γοφών σου ή να έχεις ως οδηγό ένα αγαπημένο τζιν ή μίνι φόρεμα.

Πόση βελτίωση βλέπεις ανάλογα με τις αλλαγές που κάνεις; Αν σου αρκεί, συνεχισε κανονικά, αν όχι προσπάθησε περισσότερο.

Να θυμάσαι ότι, εάν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις και να δεις τον εαυτό σου πιο όμορφο και γεμάτο αυτοπεποίθηση, αξίζει να κάνεις αλλαγές στη διατροφή και τη σωματική σου δραστηριότητα και, επιπλέον, ότι όσο "επενδύεις" στη διατροφή και την άσκηση, τόσο "αποδίδουν".
 

No comments:

Post a Comment