Monday, February 25, 2013

Πώς θα τρως λιγότερο στις κοινωνικές εκδηλώσεις;

 

Δες τι μπορείς να κάνεις για να μην "φορτώνεσαι" άδικα περιττές θερμίδες...

Γνωρίζοντας ότι το βράδυ έχεις να πας στο σπίτι της φίλης σου και θα ξεφύγεις από το ορισμένο διαιτολογικό σου πρόγραμμα (σίγουρα θα παραγγείλετε κάτι πρόχειρο, αν δεν έχει φτιάξει κάποια λιχουδιά για να σε περιποιηθεί) το σωστό σκεπτικό θα ήταν να φροντίσεις να μην φας πολύ όλη την ημέρα, όχι για να κάνεις όρεξη, αλλά για να έχεις απόθεμα θερμιδών και να μπορέσεις να φας όσο επιθυμείς.

Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σκεπτικό αυτό βασική προϋπόθεση είναι εκεί που θα πας να μην φας για τρεις ημέρες, αλλά όσο πραγματικά πεινάς. Γιατί εκτός του ότι είναι βράδυ και μετά λογικά θα πας για ξεκούραση, οπότε δε θα κάψεις τίποτε, τρώγοντας ανεξέλεγκτα ξεφεύγεις, βαραίνεις το άδειο σου στομάχι και μετά πρέπει για τις επόμενες 3 ημέρες να στερηθείς και άλλο για χάρη της αποτοξίνωσης.

Τι πρέπει να κάνεις:

Πρέπει, καταρχήν, να βάλεις στο μυαλό σου ότι αυτό το βράδυ δεν είναι μια ευκαιρία (ένα δώρο από το Θεό για παράδειγμα) για να βρεις δικαιολογία και να φας πολύ. Πρέπει να έχεις αυτοσυγκράτηση. Κανείς δεν σου ζήτησε να κοιτάς τους άλλους με ζήλεια και να μην αγγίξεις τίποτε, αλλά όπως έλεγαν και οι αρχαίοι “Παν μέτρον άριστον”. Εσύ, λοιπόν, που είσαι προνοητική, πριν πας στην οποιαδήποτε εκδήλωση “θα μαγειρέψεις πριν πεινάσεις” και θα φας ένα σνακ. Στόχος της πράξης αυτής είναι το στομάχι σου να μην είναι εντελώς άδειο. Έτσι, δε θα λιγουρευτείς όλα τα εδέσματα που υπάρχουν γύρω σου και δε θα θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα! Φυσικά, και θα φας όσο θέλεις και ό,τι θέλεις αλλά μπορείς να είσαι λίγο πιο προσεχτική κάνοντας μια επιλογή φαγητών και δείχνοντας μια προτίμηση στις σαλάτες, το κοτόπουλο ενώ καλό θα ήταν να αποφύγεις τα τηγανητά και τα πολύ λιπαρά φαγητά.

Τι θα κερδίσεις:

Τα πάρτυ και οι συναθροίσεις στα σπίτια είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσεις με τους φίλους σου, να χαλαρώσεις και να μην χαλάσεις πολλά λεφτά. Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να ξεφεύγεις λίγο που και που τρώγοντας νόστιμες λιχουδιές τιμώντας παράλληλα τις μαγειρικές των δικών σου ανθρώπων ή και τις δικές σου. Αλλά όταν πεινάς πολύ τείνεις να τρως περισσότερο από το κανονικό και βαραίνεις δίχως ουσιαστικό λόγο. Αν είσαι ήδη πλήρης θα φας ικανοποιητικά και θα είσαι σε θέση να απολαύσεις και την παρέα και την καλή σιλουέτα.


Πηγή :http://www.missbloom.gr

No comments:

Post a Comment