Thursday, September 20, 2012

9 υγιεινά σνακ


Αποξηραμένα Φρούτα

Κρύβονται εύκολα παντού. Τόσο μικρά και διακριτικά που κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι κάτι τρώτε. Εκτός όμως από την ευκολία που προσφέρουν στη μεταφορά τους είναι και εξαιρετικά θρεπτικά. Σίδηρος, σελήνιο, κάλιο και φυτικές ίνες βρίσκονται στα αποξηραμένα φρούτα σε σημαντικές ποσότητες. Καταναλώστε τα με μέτρο καθώς έχουν υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο και φροντίστε να τρώτε και φρέσκα φρούτα.

Κριτσίνια με 4 δημητριακά

Μπορείτε να τα έχετε πάντα στη τσάντα ή στο γραφείο σας. Συνοδέψτε τα με τυρί ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Τα δημητριακά ολικής άλεσης προσδίδουν ιδιαίτερη θρεπτική αξία στα κριτσίνια προσφέροντας τις απαραίτητες φυτικές ίνες ενώ ταυτόχρονα σας χορταίνουν με μόνο 40 θερμίδες το ένα.


Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Παρόλο που δε μπορεί να μεταφερθεί εύκολα – ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες – διατίθεται σε διάφορα μέρη˙ από τα supermarkets μέχρι τα περίπτερα. Αφήστε το στο ψυγείο του γραφείου για τις δύσκολες ώρες. Συνδυάστε το με φρούτα, κριτσίνια, Cream Crackers, αποξηραμένα ή φρέσκα, με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα ελαφρύ και εξαιρετικά χορταστικό σνακ.



Ξηροί Καρποί

Με θρεπτική αξία αναμφισβήτητη, αφού είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία (π.χ. μαγνήσιο), φυτικές ίνες, αλλά και πλήθος βιταμινών, όπως η Ε. Δώστε προσοχή στην ποσότητα που θα καταναλώσετε. Έχουν υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο και γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Μπορείτε να τους συνδυάσετε με το γιαούρτι ή τη φρουτοσαλάτα σας και καλό είναι να τους προτιμάτε ανάλατους.


Πολυδημητριακά Μπισκότα

Εκτός από το ότι συνδυάζονται τέλεια με διάφορα ροφήματα στο πρωινό σας γεύμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως απολαυστικό και θρεπτικό σνακ. Με 4 δημητριακά ολικής άλεσης, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, είναι ιδανικά για ένα εύκολο σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Διατίθενται και χωρίς ζάχαρη με κακάο. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Ένα μόλις μπισκότο καλύπτει το 5% της Ενδεικτικής Ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Καταναλώσετε 2 μπισκότα στο δεκατιανό ή στο απογευματινό σας.

Στικ λαχανικών

Κόψτε διάφορα λαχανικά σε μορφή στικ και διατηρήστε τα στο ψυγείο για τις ώρες που πεινάτε. Καρότο και αγγούρι αποτελούν τις ευκολότερες επιλογές και μπορούν να συνδυαστούν, είτε με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών είτε με κάποιο ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού.

Cream Crackers Σίκαλης

Η ατομική συσκευασία, που το τελευταίο διάστημα διατίθεται στην ελληνική αγορά, σας βοηθάει στη διατήρηση της αρχής του μέτρου. Έχοντας πάντα μία στη τσάντα σας, έχετε τη λύση για ένα βολικό και υγιεινό σνακ. Προτιμήστε τα Cream Crackers σίκαλης ή χωρίς ζάχαρη με ω3 λιπαρά και συνοδέψτε τα με λίγο τυρί ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Συνδυάζονται ευχάριστα με λαχανικά, αλλά και με διάφορα ελαφριά ντιπ.

Ένα μικρό παστέλι

Αποτελούμενο από σησάμι και μέλι, το παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ, που διαθέτει ωστόσο υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Φροντίστε να καταναλώσετε ½ παστέλι ή ένα μικρό. Πρωτεΐνες, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αποτελούν το κέρδος από την κατανάλωση παστελιού, αρκεί να φροντίζετε πάντα να μην ξεπερνάτε το μέτρο.


Μπισκότα Digestive

Μεταφέρονται εύκολα και μπορείτε να τα βρείτε παντού. Με αλεύρι ολικής άλεσης, πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορούν να σας χορτάσουν, θρεπτικά και απολαυστικά. Για όσους προσέχουν την κατανάλωση λιπαρών, μπορούν να καταναλώνουν Digestive με 35% λιγότερα λιπαρά, ενώ για όσους αποφεύγουν την ζάχαρη διατίθενται Digestive χωρίς ζάχαρη, πλούσια σε φυτικές ίνες.

No comments:

Post a Comment