Thursday, September 20, 2012

Τα μυστικά tips των διαιτολόγων



Τα μυστικά tips των διαιτολόγων 
 
Μικρές συνήθειες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στη μάχη με τη ζυγαριά

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο χρήσιμο θα ήταν να έχετε την δική σας ομάδα διατροφολόγων που θα σας αποκαλύπτει τα μυστικά για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας; Σας έχουμε καλά νέα. Μία ομάδα διακεκριμένων διατροφολόγων μοιράστηκε, με το Health.com τις συμβουλές που δίνει αποκλειστικά στους πελάτες της και κάνουν την διαφορά, φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Ξεγελάστε» τους αισθητήρες της γεύσης
Οι γευστικοί κάλυκες είναι «εύπλαστοι». Αυτό σημαίνει ότι εκπαιδεύονται, από τη στιγμή που δεν μπορούν να βρουν τις γεύσεις που τους αρέσουν, να τους αρέσουν οι γεύσεις που βρίσκουν. Προσπαθήστε, σε μόνιμη βάση, να αντικαταστήσετε τις τροφές που αγαπάτε με τις υγιεινότερες εκδοχές τους. Βγάλτε από το διαιτολόγιό σας το επιπλέον αλάτι, την κατεργασμένη ζάχαρη, τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά. Μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, θα δείτε ότι αρχίζετε να προτιμάτε τις υγιεινότερες, πιο οικείες σας -πλέον- γεύσεις.

Μην ξεχνάτε τη σοκολάτα σας
Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των σοκολατομανών θα σας φανεί πολύ χρήσιμο να ξέρετε ότι ένα μικρό κομμάτι (θερμιδικής αξίας μέχρι 100 θερμίδων) της αγαπημένης όλων λιχουδιάς μπορεί να κατευνάσει την επιθυμία για αλμυρές και γλυκές τροφές. Με λίγα λόγια, με την σωστή κατανάλωση, είναι πολύ πιθανότερο να μην πέσετε με τα μούτρα σε μπισκότα ή τσιπς.

Κρύψτε τους πειρασμούς
Αν έχετε κάποια συγκεκριμένη junk food εμμονή, ας πούμε τα αναψυκτικά, τα γαριδάκια ή τα τσιπς, «κρύψτε» τις προμήθειές σας σε ένα πραγματικά δυσπρόσιτο σημείο, όπως το υπόγειο ή ένα πολύ ψηλό ντουλάπι. Είναι πολύ πιθανόν, την στιγμή που θα τα θελήσετε, να βαρεθείτε να πάτε μέχρι το σημείο που τα έχετε αποθηκεύσει. Ακόμα, όμως, και εάν τελικά ενδώσετε, θα έχετε κάψει λίγες θερμίδες μέχρι να φτάσετε στον στόχο σας.

Μην ξεχνάτε τον πάγο
Όταν είστε έξω για φαγητό, ζητήστε από τον σερβιτόρο ένα ποτήρι νερό με άφθονο πάγο. Πίνοντάς το, παράλληλα με το φαγητό σας, θα νιώσετε χορτάτη πιο γρήγορα, ενώ ο πάγος υποχρεώνει τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες, προκειμένου να αυξήσει την θερμοκρασία του νερού που δέχεται.

Φάτε σαν Γαλλίδα
Τα γεύματα των Γαλλίδων περιέχουν, μεγαλύτερη ποικιλία και μικρότερες ποσότητες. Ακολουθείστε αυτή την απλή αλλά δοκιμασμένη συνταγή. Για παράδειγμα, για πρωινό βάλτε στο πιάτο σας μία φέτα ψωμί, λίγο βούτυρο, λίγη μαρμελάδα και ένα φρούτο, μαζί με καφέ ή τσάι. Η ποικιλία, τα χρώματα και η παρουσίαση του κάθε πιάτου συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού αλλά και ξεγελάνε τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι έχετε φάει περισσότερο απ' όσο στην πραγματικότητα.

Πηγή : http://www.queen.gr/

No comments:

Post a Comment