Παρακάτω ακολουθούν μερικές πολύ πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή.
Τρώτε
μόνο άπαχο κόκκινο κρέας χωρίς ορατό λίπος 1 φορά την εβδομάδα και
περισσότερο άσπρο κρέας (πουλερικά και ψάρια )3 φορές την εβδομάδα, στα
κυρίως γεύματά σας. Στην
κατηγορία πουλερικά περιλαμβάνονται η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, η πάπια
αλλά και το κουνέλι, τα οποία έχουν λιγότερο λίπος. Αφαιρέστε την πέτσα
από τα πουλερικά και τα ψάρια. Τρώτε περισσότερο ψάρι με περιεκτικότητα
σε Ω3 λιπαρά οξέα (σολομός , σαρδέλα, γαύρος, σκουμπρί).
Τρώτε 1-3 αυγά την εβδομάδα, βραστά ή ποσέ ή ανάμεικτα σε φαγητό ή σε γλυκά τύπου κέικ.
Τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα, φτιαγμένα από αποβουτυρωμένο ή άπαχο γάλα, όπως γιαούρτι ή άπαχη μυζήθρα, 2-3 μερίδες καθημερινά.
Τρώτε λιγότερο βούτυρο, αντικαταστήστε το με μαλακή μαργαρίνη.
Αποφύγετε το τηγάνισμα, χρησιμοποιείτε πάντα στο μαγείρεμα ελαιόλαδο.
Βάλτε στην καθημερινή διατροφή σας προϊόντα ολικής άλεσης (ψωμί ολικής άλεσης, μακαρόνια ολικής άλεσης, καστανό ρύζι).
Τρώτε ενδιάμεσα στην μέρα σας σε καθημερινή βάση φρέσκα φρούτα και φρέσκα λαχανικά εποχής στα κυρίως γεύματά σας.
Χρησιμοποιείστε φρέσκα μυρωδικά στο καθημερινό σας φαγητό.
Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού σε 5γρ. ημερησίως = 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αν πίνετε αλκοολούχα ποτά, πίνετε με μέτρο και προτιμήστε το κρασί ή τη μπύρα και αποφύγετε αυτά που περιέχουν έξτρα ζάχαρη.
Μειώστε την κατανάλωση άσπρης ζάχαρης.
Τρώτε λιγότερο έτοιμα φαγητά, περιορίστε την κατανάλωση από τα καταστήματα ταχυδιατροφής και ετοιμάστε μικρά σνακ από το σπίτι.
Αποφεύγετε τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής σε υπέρβαση των ΔΠΑ .
Γίνετε ενεργητικοί! Αρχίστε να κινήστε, κάνοντας μικρά βήματα αλλά σταθερά βήματα.
Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πηγή : http://www.dietup.gr
No comments:
Post a Comment