Sunday, September 30, 2012

Επιτεθείτε διατροφικά στα ελαττώματα σας

Τροφές που τα «βάζουν» με τα αδύναμα σημεία του σώματος μας.


Όταν μιλάμε για την εξωτερική μας εμφάνιση όλοι λίγο πολύ έχουμε τουλάχιστον μία «αχίλλειος πτέρνας» που προσπαθούμε να προσπερνάμε όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως συγκεκριμένες τροφές αλλά και ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν ώστε εάν όχι να γίνουν τα δυνατά μας σημεία, σίγουρα πάντως να βελτιωθούν αισθητά.
Σμιλεύσετε τους μηρούς και τους γοφούς σας
Μια θεωρία για τις ορμόνες λέει πως για το πετύχετε πρέπει να μειώσετε τα περιττά οιστρογόνα στο σώμα σας. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν όπως φαίνεται λαχανικά όπως το μπρόκολο αλλά και τα εσπεριδοειδή. Εμπλουτίστε το ημερήσιο μενού σας με 2-3 μερίδες από μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, ρόκα και φρέσκα φύλλα κάρδαμου (watercress). Επίσης προσθέστε στο πρωινό σας μισό γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι και πίνετε τουλάχιστον 3 φλιτζάνια την ημέρα, πράσινο τσάι με λεμόνι.
Ιδανική άσκηση
Η καλύτερη άσκηση για τους μηρούς σας είναι οι οπίσθιες εκτάσεις των ποδιών σκυμμένοι στα τέσσερα κάνοντας τουλάχιστον 20 επαναλήψεις από κάθε πόδι.
Για σφιχτά μπρατσάκια
Εδώ πάλι οι ειδικοί λένε πως η εναπόθεση λίπους στα γυναίκεια μπράτσα είναι αποτέλεσμα έλλειψης των ανδρικών ορμονών. Όμως αυτό μπορεί να διορθωθεί καταναλώνοντας περισσότερες βιταμίνες B οι οποίες ενισχύουν την παραγωγή επινεφριδίων. Προσπαθήστε να καταναλώνετε καθημερινά λαχανικά με πράσινα φύλλα, δημητριακά σικάλεως και πίτουρου (Bran) 2- 3 φορές την εβδομάδα και μερικά καρύδια και φουντούκια καθημερινά. Επίσης το συμπλήρωμα διατροφή Rhodiola είναι γνωστό ρυθμιστικό των επινεφριδίων.
Ιδανική άσκηση
Η celebrity trainer, Tracy Anderson ορκίζεται στους κύκλους των χεριών 60 φορές δεξιά και 60 αριστερά, με ξεκούραση και επανάληψη.
Για τονισμένη κοιλιά
Εδώ θα πρέπει να μειώσετε τους υδατάνθρακες , τουλάχιστον για τις βραδινές ώρες και να τα τους αντικαταστήσετε με λαχανικά. Ένας άλλος παράγοντας που ενισχύει την εναπόθεση λίπους στην περιοχή είναι η ορμόνη της κορτιζόλης, η λεγόμενη ορμόνη του στρες εάν είναι σε υψηλά επίπεδα μπορεί να προσθέσει πόντους στην περιφέρεια της κοιλιάς σας. Φροντίστε να μην μένετε νηστικοί περισσότεροι από 3 ώρες ανάμεσα στα γεύματα σας.
Ιδανική άσκηση
Το λεγόμενο ξαπλωμένο ποδήλατο είναι μια πολύ καλή άσκηση για όλη την περιοχή των κοιλιακών, φέρνοντας κάθε φορά το αντίθετο γόνατο και τον αντίθετο αγκώνα κοντά.

No comments:

Post a Comment