Thursday, September 20, 2012

Χάσε τα κιλά που πήρες το καλοκαίρι -εδώ και τώρα

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η καλύτερη εποχή για εσένα αλλά όχι και για τη γραμμή σου. Λίγο τα ποτά, λίγο τα ξενύχτια, ήρθε η ζυγαριά και μέτρησε εις βάρος σου. Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και μάθε πως θα επανέλθεις στα κιλά που είχες πριν τις διακοπές. Οι αλλαγές ξεκινούν από τη διατροφή που ακολουθείς.





Επειδή βρισκόμαστε και επισήμως στην αρχή του φθινοπώρου, μπορείς να κρατήσεις τον έρωτα του καλοκαιριού, αλλά επιβάλλεται να χάσεις τα κιλά των διακοπών. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να ακολουθήσεις τους τρεις βασικούς κανόνες που ακολουθούν και υπόσχονται να σου φέρουν πίσω το παλιό σου κορμί.

ακολούθησε μια δίαιτας αποτοξίνωσης (όχι πείνας) για 2 εβδομάδες τουλάχιστον.

Ας το παραδεχτούμε. Ένας από τους λόγους που λατρεύουμε τις διακοπές, είναι γιατί μπορούμε να κάνουμε (και φυσικά να φάμε και να πιούμε) ό,τι δεν κάνουμε συνήθως στη ζωή μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παγωτά, τα μπέργκερ και το αλκοόλ που καταναλώσαμε επί καθημερινής βάσεως στις διακοπές, να επιβαρύνει τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα και φυσικά την σιλουέτα μας. Αυτό αποτελεί εξάλλου και μια εξήγηση για το ότι υποφέρουμε από κρυώματα και ιώσεις αμέσως μόλις επιστρέψουμε από τις διακοπές. Αυτό που χρειάζεται το σώμα σου είναι σωστή και βοηθητική διατροφή που να τρέξει το μεταβολισμό, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό. Έτσι για δεκατέσσερις ημέρες καλείσαι να αποφύγεις:

Το αλκοόλ: σε κάθε μορφή και σε κάθε ποσότητα. Και από την κατηγορία αυτή δεν ξεφεύγει ούτε ο φραπές με μπέιλις.

Όλα τα σιτηρά και ζυμαρικά: αυτό και μόνο το μυστικό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην σιλουέτα σου. Κόψε όλα τα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη περιλαμβανομένων των: ψωμί, μπισκότα, κράκερς, σος και όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επιστροφή στην απλότητα και στην αγνότητα λοιπόν.

Τα τρόφιμα με πολλά συντηρητικά, χρωστικές, ή τα προιόντα βαθιάς βαθιάς κατάψυξης. Στα επεξεργασμένα τρόφιμα ανήκουν και τα ροφήματα όπως είναι ο καφες και το τσάι.

 

Κανόνας Νούμερο 2: πιες ένα λίτρο νερού για κάθε 22 κιλά σωματικού βάρους που έχεις.

Ακόμα και μια μείωση στα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού σου κατά 1% ή 2%, μπορεί να επιβραδύνει δραματικά το μεταβολισμό σου. Αυτή η αλλαγή μεταβάλλει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο οργανισμός σου την κάθε τροφή, μειώνει το λίπος που καίει κανονικά το σώμα σου και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Η επαρκής ενυδάτωση έχει θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την υπόστασή σου, από το μεταβολισμό και την καύση του λίπους, μέχρι και την συνολικότερη κατάσταση της υγείας σου.

Αν για παράδειγμα, ζυγίζεις 63 κιλά, πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 3 λίτρα νερό την ημέρα. Στην ποσότητα αυτή δεν περιλαμβάνεται ο καφές, το τσάι και οι χυμοί φρούτων. Αν με τόσο νερό, δεν προλαβαίνεις να να πηγαίνεις στην τουαλέτα, πρόσθεσε μια απειροελάχιστη ποσότητα (ένα ίχνος) αλατιού σε κάθε λίτρο νερού. Αν η γεύση του περάσει στο νερό, σημαίνει ότι το αλάτισες αρκετά. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσεις το σώμα σου να διαχειριστεί καλύτερα τα υγρά που λαμβάνει. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι το κλειδί για σημαντικές ζωτικές λειτουργίες. Αν δεν της δώσεις την σημασία που πρέπει, δεν θα πετύχεις τους στόχους αδυνατίσματος που έθεσες ποτέ!

 

Κανόνας Νούμερο 3: κάψε όσο περισσότερο λίπος μπορείς, με τις σωστές τροφές.

Πράσινα λαχανικά: σπανάκι, ραδίκια, ρόκα και όλα τα λαχανικά με σκούρο πράσινο φύλλα περιέχουν άφθονες ίνες και πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που περιέχουν μειώνουν το αίσθημα της πείνας, ενώ σας προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις, τον καταρράκτη και την απώλεια μνήμης.

Φασόλια και όσπρια: τα όσπρια είναι η καλύτερη πηγή ινών απ’ όλες τις τροφές. Σταθεροποιούν το ζάχαρο στο αίμα και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν επίσης άφθονο ποτάσιο, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο της υπέρτασης.

Κουρκούμη: απαραίτητο συστατικό της ινδικής κουζίνας, είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το συκώτι από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Δυνα­μώνει το συκώτι και βοηθάει τον οργανισμό να κάψει το λίπος.

Πιπέρι καγιέν: αυτό το καυτερό μπαχαρικό μειώνει τον κίνδυνο της υπερβολικής ινσουλίνης στον οργανισμό, επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και μειώνοντας τη γλυκόζη στο αίμα.

Πηγή : http://www.womenonly.gr

No comments:

Post a Comment