Tuesday, September 4, 2012

Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο!



Νομίζεις ότι είναι δύσκολο να έχεις καλή υγεία, ψυχική ισορροπία και όμορφη εμφάνιση; Το Shape σου αποδεικνύει ότι τίποτα από αυτά δεν απαιτεί θυσίες και στερήσεις.
Η καλή υγεία δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Δώσε προσοχή στις συμβουλές που ακολουθούν και μάθε πόσο εύκολα διαμορφώνεις τη ζωή σου καλύτερη από ποτέ!

Οι καλύτερες συμβουλές για...
... ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ

1. Μάθε να ξεχωρίζεις τα λιπαρά Τα τρανς λιπαρά είναι ο υπ’ αριθμόν 1 ένοχος για τις περισσότερες παθήσεις της καρδιάς. Απόφυγέ τα. Στις ετικέτες των συσκευασιών θα τα βρεις ως «μερικώς υδρογονωμένα έλαια».
2. Κράτα το βάρος σου σταθερό Επιπλέον κιλά συνεπάγονται και περισσότερους κινδύνους για την υγεία – ιδιαίτερα αν τα κιλά αυτά συσσωρεύονται στον άνω κορμό.
3. Κόψε το κάπνισμα Το τσιγάρο δεν είναι ένα trendy αξεσουάρ – αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία θανάτου από καρκίνο σε άντρες και γυναίκες Τα καλά νέα για το γυναικείο πληθυσμό είναι ότι τα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα στις γυναίκες άρχισαν να σταθεροποιούνται μετά από σειρά ετών ανοδικής πορείας.
4. Κάνε μαστογραφία Σε γενικές γραμμές, για να ψηλαφίσεις με τα δάχτυλα έναν όγκο στο στήθος σου θα πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 1 εκατοστό – κάτι σαν μεγάλο μπιζέλι. Η μαστογραφία ανιχνεύει όγκους με διάμετρο μόλις 1 χιλιοστό – δηλαδή 10 φορές μικρότερους.
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ: Σήμερα, πλέον, υπάρχουν και οι ψηφιακές μαστογραφίες. Είτε επιλέξεις ψηφιακή είτε συμβατική, αυτό που έχει σημασία, αν έχεις περάσει την ηλικία των 40, είναι να κάνεις μία μαστογραφία το χρόνο και να βρεις ένα γιατρό της εμπιστοσύνης σου, ικανό να διαβάσει τα αποτελέσματα.
5. Ανάτρεξε στο ιστορικό της οικογένειάς σου, για να μάθεις αν διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο για συγκεκριμένες ασθένειες, έτσι ώστε να λάβεις προληπτικά μέτρα, όπως η δίαιτα με χαμηλά λιπαρά ή η τακτική άσκηση, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανατρέψεις τα προγνωστικά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ: Ασθένειες όπως ο καρκίνος του στήθους ή του εντέρου, οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, ο διαβήτης και η κατάθλιψη συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την κληρονομικότητα.
6. Έλεγξε το σώμα σου Δώσε προσοχή σε ύποπτες ελιές για να προλάβεις τον καρκίνο του δέρματος πριν εξελιχθεί. Επισκέψου αμέσως το δερματολόγο αν παρατηρήσεις ότι κάποια παρουσιάζει ασύμμετρες ή τραχιές πλευρές, εμφάνισε αλλαγή στο χρώμα της ή διάμετρο μεγαλύτερη από αυτήν ενός απλού μολυβιού.
7. Προστάτευσε το δέρμα σου Είτε κατευθύνεσαι προς την παραλία είτε προς το γραφείο, να απλώνεις πάντα στο δέρμα σου αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15. Ο καρκίνος του δέρματος είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου και τα σενάρια για «ασφαλές μαύρισμα» απλώς ψέματα.
8. Κλείσε το κινητό Την ώρα που οδηγείς απενεργοποίησέ το. Στις έρευνες επισημαίνεται ότι οι πιθανότητες ατυχήματος αυξάνονται κατακόρυφα όταν μιλάς στο τηλέφωνο. Εάν δεν μπορείς να το αποφύγεις, σταμάτησε δεξιά και χρησιμοποίησε το διακόπτη alarm, πριν ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο.

Οι καλύτερες συμβουλές για...
... ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

9. Ρύθμισε το άγχος σου Το χρόνιο στρες μπορεί να προκαλέσει καρδιοπάθειες, απώλεια μνήμης, προβλήματα στα ούλα, κατάθλιψη και αδυναμία στο ανοσοποιητικό. Για να το νικήσεις, προσπάθησε για τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα να εστιάζεις μόνο σε ό,τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή.
10. Κάνε το καλό... Στις έρευνες τονίζεται ότι οι γυναίκες που προσφέρουν εθελοντική εργασία είναι πιο ευτυχισμένες, έχουν περισσότερη ενέργεια και καλύτερο έλεγχο της ζωής τους.
11. Πήγαινε για ύπνο νωρίτερα Η συστηματική έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος και να σε καταστήσει επιρρεπή σε ασθένειες. Είναι μαθηματικά βέβαιο, δε, ότι θα σε κάνει ευέξαπτη και θα μειώσει την ικανότητά σου να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά το άγχος.
12. Συμφιλιώσου με τα γονίδιά σου Σίγουρα η καλή διατροφή και η γυμναστική θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις τον καλύτερό σου εαυτό, δεν πρέπει όμως να ξεχνάς πως η γενετική σου προδιάθεση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μορφή που θα έχει το σώμα σου. Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
13. Αγάπησε το σώμα σου Αντί να εστιάζεις στα ελαττώματά σου, ανάδειξε τα δυνατά σου σημεία. Τόνισε τον ψηλό σου λαιμό με μία μπλούζα με χαμόγελο ή το πλούσιο μπούστο σου με ένα βαθύ ντεκολτέ.
14. Κράτα θετική στάση Γιατροί, ψυχολόγοι και σεξολόγοι συμφωνούν ότι η κακή εικόνα που σχηματίζουμε για τον εαυτό μας μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία και να οδηγήσει σε ανορεξία, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές και σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Οι καλύτερες συμβουλές για...
... ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΩΜΑ

15. Μακριά από τον πειρασμό Τα πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά σνακ δεν έχουν θέση στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Τουλάχιστον όχι στα ράφια που χρησιμοποιείς συχνά! Εάν δεν έχεις πρόσβαση σε βλαβερά σνακ, μειώνονται κάθετα οι πιθανότητες να παραστρατήσεις.
16. Ενυδατώσου Το νερό βοηθά στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, οι οποίοι με τη σειρά τους συμβάλλουν σημαντικά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, ρυθμίζοντας το νευρικό και το μυϊκό σύστημα. Επιπλέον, διατηρεί την επιδερμίδα λεία, απαλή και ενυδατωμένη. Εξάλλου, τι άλλο να διαλέξεις όταν έχεις στη διάθεσή σου ένα ποτό με μηδέν θερμίδες, μηδέν λιπαρά και υπέροχη γεύση;
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ: Η μέση ενήλικη γυναίκα πρέπει να πίνει δύο λίτρα νερό την ημέρα.
17. Θωράκισε τον οργανισμό σου Ο σίδηρος μειώνει το αίσθημα της κούρασης και τον εκνευρισμό, ενώ αυξάνει τις αντιστάσεις του οργανισμού στις ασθένειες. Θα τον βρεις σε τροφές όπως το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο, ο σολομός, τα φασόλια και τα δημητριακά. Οι ενήλικες γυναίκες χρειάζονται 18 χιλιοστόγραμμα (ml) σιδήρου την ημέρα.
18. Προτίμησε το τυρί με χαμηλά λιπαρά Οι περισσότερες θερμίδες που προσλαμβάνεις από το τυρί οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά (κυρίως ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά που βλάπτουν την καρδιά). Προτίμησε τις ποικιλίες του με χαμηλά λιπαρά και η περιφέρειά σου θα σε ευγνωμονεί.
19. Ελάττωσε το αλάτι Η υπερκατανάλωση νατρίου μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ: Η μέγιστη ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη νατρίου είναι 1.500 χιλιοστόγραμμα.
20. Γυμνάσου με βαράκια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασκήσεις με βάρη ευεργετούν περισσότερο το σκελετό σε σχέση με κάποιες μορφές γυμναστικής, όπως το τρέξιμο, το τζόκινγκ και η κολύμβηση. Όφελος πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, αφού μετά την εμμηνόπαυση παρατηρείται γρήγορη απώλεια οστικής μάζας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση.
21. Σήκω από την καρέκλα Το μυστικό για τέλεια γραμμή είναι να γυμνάζεσαι όποτε και όπου μπορείς. Παραδείγματος χάριν, ξέχνα τον ανελκυστήρα και ανέβα με τις σκάλες ή κάνε βαθιά καθίσματα την ώρα που πλένεις τα δόντια σου.
22. Μην αναβάλλεις το γυμναστήριο επειδή έχεις περίοδο Πιθανόν να θέλεις μόνο να ξαπλώσεις στον καναπέ με μία καλή ταινία στο DVD και ένα μπολ σοκολατάκια, στην πραγματικότητα, όμως, η γυμναστική μπορεί να απαλύνει τους πόνους της έμμηνης ρύσης και να φτιάξει τη διάθεσή σου.

No comments:

Post a Comment