Στις μικρές εξορμήσεις είναι η ευκαιρία να σταματήσει επιτέλους να στριφογυρίζει στο μυαλό σας η ερώτηση: «Τι θα φάμε σήμερα;» και να απολαύσετε τις ανέμελες ώρες που σας προσφέρονται. Πως όμως αυτό δε θα κοστίσει στη σιλουέτα σας;
Για να μην καταλήξετε λοιπόν από την πείνα να τρώτε όλους
τους μερακλίδικους μεζέδες που δεν μπορείτε να πετύχετε σπίτι σας,
μάθετε πως μπορείτε να τρώτε έξυπνα έξω, επιλέγοντας τα σωστά γεύματα για την σιλουέτα σας.
Ο κλινικός διαιτολογός και διατροφολόγος Γιώργος Λάντις σας δίνει τις οδηγίες χρήσης ώστε να μην πάρετε κιλά τρώγοντας εκτός.
Στο πρωινό
Το μυστικό είναι τα συχνά γεύματα, τα οποία και δεν θα αφήσουν την πείνα σας να ξεφύγει! Ξεκινήστε με ένα πρωινό το οποίο να περιέχει βρώμη, γιαούρτι, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς!
Το μυστικό είναι τα συχνά γεύματα, τα οποία και δεν θα αφήσουν την πείνα σας να ξεφύγει! Ξεκινήστε με ένα πρωινό το οποίο να περιέχει βρώμη, γιαούρτι, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς!
Στην βόλτα
Αντί για καφέ και αναψυκτικά επιλέξτε πράσινο τσάι & άφθονο νερό
Αντί για καφέ και αναψυκτικά επιλέξτε πράσινο τσάι & άφθονο νερό
Το σνακ
Προσπαθήστε να έχετε πρόσβαση σε φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφήστε λίγο στην άκρη τα sandwiches.
Προσπαθήστε να έχετε πρόσβαση σε φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφήστε λίγο στην άκρη τα sandwiches.
Το μυστικό του… δείπνου
Στην ταβέρνα προσπαθήστε να δείτε το πιάτο σας ως ένα συνολικό γεύμα. Χωρίστε το πιάτο στην μέση. Το ½ πιάτο γεμίστε το με λαχανικά κάθε είδους, ωμά ή βραστά (χόρτα), το άλλο ½ του πιάτου χωρίστε το σε 2 ίσα μέρα. Το ένα μέρος καλύψτε το με υδατάνθρακες – πατάτα (ναι ακόμα και τηγανιτή, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά) και το άλλο μέρος καλύψτε το με πρωτεΐνη – κρέας κατά προτίμηση ψάρι, τυρί, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι, φάβα
Στην ταβέρνα προσπαθήστε να δείτε το πιάτο σας ως ένα συνολικό γεύμα. Χωρίστε το πιάτο στην μέση. Το ½ πιάτο γεμίστε το με λαχανικά κάθε είδους, ωμά ή βραστά (χόρτα), το άλλο ½ του πιάτου χωρίστε το σε 2 ίσα μέρα. Το ένα μέρος καλύψτε το με υδατάνθρακες – πατάτα (ναι ακόμα και τηγανιτή, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά) και το άλλο μέρος καλύψτε το με πρωτεΐνη – κρέας κατά προτίμηση ψάρι, τυρί, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι, φάβα
Γκαρσόν να παραγγείλω…
Το φαγητό στην παραδοσιακή ταβέρνα δεν πρέπει να αποτελεί φόβο αλλά
μία εναλλακτική να αυξήσουμε την ημερήσια πρόσληψη μας σε θρεπτικά
συστατικά. Επιλέξτε χόρτα αντί για χωριάτικη η οποία τείνει να φαίνεται
μονόδρομος. Αντικαταστήστε το κρέας με οικονομικό υγιεινό ψάρι – γαύρο
& σαρδέλα και δώστε στον οργανισμό σας ασβέστιο και Ω λιπαρά οξέα
ενώ η βιταμίνη Κ από τα χόρτα θα συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου
από το έντερο. Επιλέξτε γαρίδες και όστρακα και θρέψτε το δέρμα σας με
χαλκό και ψευδάργυρο. Ακολουθήστε το παραπάνω σχήμα με το πιάτο και θα
καταφέρετε να διατηρήσετε την καθημερινή σας διατροφική ισορροπία.
Πηγή : http://www.jenny.gr
No comments:
Post a Comment