Friday, May 10, 2013

5 tips για να επιβιώσετε το Πάσχα χωρίς να χαλάσετε τη δίαιτά σας

1. Οργανώστε πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε καλά: Τα οποία θα περιλαμβάνουν και κάποια μορφή άσκησης. Δεν χρειάζεται να είναι σπορ, μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά της οικογένειας, να πάτε μια βόλτα στην εξοχή, οτιδήποτε θα αυξήσει τους παλμούς σας για λίγο και θα σας κάνει να νιώσετε όμορφα.

2. Τραβήξτε την προσοχή σας μακριά από τη σοκολάτα: Τα παιδιά λατρεύουν τον «χαμό» που γίνεται στα τραπέζια το Πάσχα, οπότε αντί να μπουκωθείτε μαζί τους με σοκολάτες, οργανώστε διασκεδαστικά παιχνίδια και αντί για γλυκά βγάλτε πιατέλες με φρέσκα, πολύχρωμα φρούτα.

3. Πάντα έχετε κατά νου τον μακροπρόθεσμο στόχο σας: Όταν θα «κολάζεστε» από κάποιο παχυντικό φαγητό ή γλυκό, απλώς ρωτήστε τον εαυτό σας «αν το φάω θα με βοηθήσει να πετύχω τον στόχο μου;». Και γενικότερα, αξίζει να πάτε (πολλά) βήματα πίσω την δίαιτά σας, για λίγα αυγά και ψωμιά (που μπορείτε να τα φάτε και όλο τον υπόλοιπο χρόνο με περισσότερη προσοχή και πιο υγιεινό τρόπο);

4. Κάντε έλεγχο στις ποσότητες: Κάτι πολύ σημαντικό για την γενικότερη υγεία του οργανισμού σας. Κανένα φαγητό, ακόμα και η σοκολάτα, δεν είναι «καλό» ή «κακό» από μόνο του. Είναι απλά αυτό που είναι. Το θέμα είναι πόσο από αυτό θα φάμε. Αν δείτε την σοκολάτα σαν ένα ακόμα φαγητό και όχι σαν ένα κέρασμα ή κάτι ιδιαίτερο, θα μπορέσετε να ελέγξετε με μεγαλύτερη επιτυχία την ποσότητα που θα καταναλώσετε.

5. Επικεντρωθείτε σε συγγενείς και φίλους που σας κάνουν να περνάτε καλά: Μετατρέψτε αυτούς στον παράγοντα «ευτυχία» που χρειάζεστε, αντί για τις σοκολάτες και τα λιπαρά, και απολαύστε την παρέα τους, τα γέλια και το κέφι που θα σας βγάλουν. Οι χημικές αντιδράσεις ευφορίας που θα παράγει ο εγκέφαλός σας θα είναι πολύ περισσότερες από αυτές που θα παρήγαγε με την σοκολάτα.

Πηγή :http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment