Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου και πρωτοεμφανίστηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ που ήταν επικεφαλής της καμπάνιας κατά της δίαιτας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέας του best seller «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».
Η κεντρική ιδέα του συγκεκριμένου βιβλίου αφορούσε τις επιπτώσεις στην υγεία που μπορεί να έχει μια ακραία και στερητική δίαιτα, ενώ επίσης η συγγραφέας προέτρεπε τους αναγνώστες της να αγαπήσουν, να αποδεχτούν το σώμα τους και να μην κάνουν διακρίσεις απέναντι σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.
Αν και εσείς έχετε συσχετίσει την απώλεια βάρους με ένα στερητικό υποθερμιδικό διαιτολόγιο, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, για να καταφέρει κανείς όχι μόνο για να χάσει αλλά και για να διατηρήσει το νέο-χαμηλότερο βάρος του, είναι να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει το φαγητό και το πώς αισθάνεται γύρω από αυτό. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχουν τόσες πολλές δίαιτες; Η απάντηση είναι απλή.
Γιατί καμία δίαιτα από μόνη της δεν είναι αποτελεσματική..
..Στη σύγχρονη διαιτολογία χρειάζεται κανείς όχι μόνο να ακολουθήσει ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο, αλλά να αλλάξει τη διατροφική του συμπεριφορά και να «σπάσει» όλες εκείνες τις λανθασμένες συνήθειες που του έφεραν σε βάθος χρόνου το υπερβάλλον βάρος. Μπορείτε λοιπόν να απευθυνθείτε σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο, εξειδικευμένο στη τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, ο οποίος θα καταρτίσει ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο, θα σας ακούσει, θα κατανοήσει τους στόχους σας, θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε τις σωστές διατροφικές συνήθειες προκειμένου να χάσετε κιλά, αλλά και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.
Κάντε μικρά βήματα τη φορά..
-Θέστε κίνητρα και στόχους με βάση την καλή υγεία και αλλά και τα προσωπικά σας «θέλω».
-Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς διατροφικούς πειρασμούς. Πριν ενδώσετε σκεφτείτε αν πραγματικά το έχετε ανάγκη. Αν ναι, 2-3 κουταλιές ή μπουκιές σας αρκούν για να νιώσετε την απόλαυση του. Αν τελικά δεν το έχετε ανάγκη, «προσπεράστε» το.
-Καταναλώστε το γεύμα σας σε ψυχική ηρεμία, με φίλους, συνεργάτες, γονείς. Φροντίστε το γεύμα σας να μη διαρκεί λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά.
-Μη στερείστε. Σημάδια στέρησης είναι ικανά να σας βγάλουν από το στόχο σας. Φροντίστε να καταναλώνετε όλες τις ομάδες τροφίμων σε συγκεκριμένη συχνότητα και ποσότητα.
-Να θυμάστε: παν μέτρον άριστον!
Πηγή :http://www.nutrimed.gr
No comments:
Post a Comment