Friday, May 10, 2013

Πώς να αποφύγετε τις διατροφικές παγίδες μέσα στο Πάσχα


Αν έχετε σκοπό να βγάλετε την Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα χωρίς να πάρετε ούτε ένα κιλό, καλό θα είναι να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας.

Καταρχάς, προσπαθήστε να μην υποκύψετε στους πειρασμούς μέχρι το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, πράγμα που σημαίνει πως η σακούλα με τα σοκολατένια αυγουλάκια πάει στο καλάθι των σκουπιδιών αμέσως. Απλά σκεφτείτε πως ένα μικρό λαγουδάκι με σοκολάτα γάλακτος έχει τόσες θερμίδες όσες προσπαθείτε να κάψετε επί μία ώρα στον διάδρομο.

Σας πείσαμε τώρα; Ωραία. Τα μικρά σοκολατένια αυγά δεν είναι καλύτερα, καθώς 3 από αυτά περιέχουν περισσότερες από 120 θερμίδες -και ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος μπορεί να σταματήσει στα τρία;

Το ίδιο ισχύει και για τα χριστόψωμα, ειδικά τα ατομικά και όσα παρόμοια «ψωμοειδή» κυκλοφορούν αυτές τις μέρες. Ένα παραδοσιακό ατομικό χριστόψωμο ή σταφιδόψωμο περιέχει τουλάχιστον 150 θερμίδες, χωρίς να υπολογίσουμε το βούτυρο.

Αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε, φροντίστε να ελέγχετε τις ποσότητες: επιλέξτε μικρά, ατομικά σοκολατένια αυγά από μια σακούλα γεμάτη mini αυγουλάκια και μοιραστείτε τα ψωμάκια του χριστόψωμου.

Γενικότερα, όσο λιγότερα πράγματα κρατάτε στο σπίτι σας, τόσο μικρότερος ο πειρασμός. Οπότε, μοιραστείτε! Θα είστε και στο πνεύμα των ημερών.

Πηγή :http://www.queen.gr


No comments:

Post a Comment