Thursday, May 2, 2013

3 συμβουλές για να μην σου πέσει... βαρύ το αρνάκι

3 συμβουλές για να μην σου πέσει... βαρύ το αρνάκιΜήπως ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που, ενώ "δεν φοβούνται" τις γιορτές του Πάσχα επειδή διαρκούν λίγο και δεν έχουν πολλούς "γευστικούς πειρασμούς", βρίσκονται τελικά "προ εκπλήξεως" όταν ανεβαίνουν στη ζυγαριά τις μέρες μετά το Πάσχα; 

Ή μήπως βρίσκεις τη νηστεία σαν μια αφορμή για "αποτοξίνωση" που τελικά οδηγεί σε...κρίση υπερφαγίας και μάλιστα διαρκείας;

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μαργαρίτα Οκτωράτου σου δίνει 3 συμβουλές για να αποφύγεις τις "κρίσεις πανικού":




 
1. Νηστεία δεν σημαίνει "αφαγία"......αλλά ευκαιρία για κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά (απαραίτητα, μεταξύ άλλων, για όμορφο δέρμα τώρα που καλοκαιριάζει) και συχνά χαμηλών σε θερμίδες, ειδικά όταν καταναλώνονται με μέτρο!
Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηροί καρποί και θαλασσινά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, αρκεί να μοιράζονται σε τακτικά γεύματα και σνακ (για να ελέγχεται καλύτερα το αίσθημα της πείνας) και να καταναλώνονται με μέτρο (προσοχή λοιπόν σε εκείνα τα "κριτσινάκια" και τα "νηστίσιμα" γλυκάκια).


2. Δυο-τρεις μέρες είναι και θα περάσουν......αλλά αν σε αυτές καταναλώσουμε όλο το κρέας, τα κουλουράκια και το τσουρέκι που δεν φάγαμε για ένα ολόκληρο χρόνο θα χρειαστούμε πολύ περισσότερες για να (ξανα)μπούμε στο αγαπημένο μας μαγιό (και σύντομα). 


 
3. Οι καλές συνήθειες που μας ακολουθούν...-Δεν παραλείπουμε το πρωινό μας γεύμα με τη δικαιολογία ότι θα φάμε το μεσημέρι, επειδή αν τελικά νιώθουμε πεινασμένες είναι πολύ πιθανό ότι θα φάμε περισσότερο από όσο "μας επιτρέπεται"
-Στα κύρια γεύματα, όπως το Πασχαλινό τραπέζι, ετοιμάζουμε το πιάτο μας στην αρχή, ακόμα και αν αυτό αποδεικνύεται δύσκολο στην παραδοσιακή μας "ιεροτελεστία" που προβλέπει φαγοπότι ωρών, και φροντίζουμε να το ξανα-γεμίζουμε με λαχανικά. Για κάτι διαφορετικό, φέτος ας ζητήσουμε να ψήσουμε και "σουβλάκια" με λαχανικά ή μανιτάρια μαζί με το αρνι μας.

 

No comments:

Post a Comment