ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Γεύση: Τα άπαχα με άσπρο κρέας ψάρια, όπως ο μπακαλιάρος, είναι πολύ εύπεπτα και η γεύση τους είναι λιγότερο έντονη απ’ ό,τι των πιο λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός. Τα πρώτα είναι καταλληλότερα για ελαφριά κουζίνα, ενώ τα δεύτερα πρωτοστατούν στη μάχη κατά του εμφράγματος. Επιλογή: Όταν το ψάρι είναι φρέσκο, έχει σάρκα τεντωμένη και βράγχια κόκκινα και λαμπερά. Τα ψάρια ανοικτής θάλασσας είναι καλύτερα. Διατήρηση: Παρόλο που το ψάρι καταψύχεται εύκολα, φρέσκο δε διατηρείται εύκολα. Γι’ αυτό καλύτερα να το μαγειρεύετε μέσα σε 3 το πολύ ώρες από την αγορά του. Θερμίδες: Ακόμα και τα πιο λιπαρά ψάρια δεν υπερβαίνουν τις 200 θερμίδες/100 γραμμ., ενώ το κρέας μπορεί να φτάσει τις 350 θερμίδες/100 γραμμ. Λιπαρά: Τα λιπαρά των ψαριών αποτελούνται κατά 65-75% από «βασικά» πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που προστατεύουν την καρδιά και τις αρτηρίες. Άριστοι συνδυασμοί... Για λιγότερα κιλά: Τα ψάρια συνδυάζονται με κάθε είδους λαχανικά, όπως φασολάκια, σπανάκι, κολοκυθάκια κ.λπ. Όσοι θέλετε να χάσετε κιλά προτιμάτε τα άπαχα ψάρια μαγειρεμένα στο χαρτί ή τον ατμό. Για τα παιδιά: Στα περισσότερα παιδιά δεν αρέσει το ψάρι, παρόλο που είναι τόσο υγιεινό. Γι’ αυτό δελεάστε τα μαγειρεύοντας το ψάρι περίτεχνα...Για παράδειγμα, δοκιμάστε ζυμαρικά με σολομό και κρέμα γάλακτος. Η γνώριμη γεύση της κρέμας και το ροζ χρώμα του σολομού μπορεί να τα μεταπείσουν. Για την ομορφιά: Το ωμό ψάρι, μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και λεμόνι, είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση της ομορφιάς, καθώς τα λιπαρά οξέα του λαδιού και το καροτένιο του λεμονιού ωφελούν το δέρμα. |
Wednesday, May 1, 2013
Εσείς τι ψάρια...πιάνετε;
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment