Tuesday, March 19, 2013

Και από Καθαρά Δευτέρα… Δίαιτα! Χάσε έως και 4 κιλά σε ένα μήνα


Η Σαρακοστή ξεκινά και για ορισμένους το «αμόλα καλούμπα» έρχεται να δέσει με τη νηστεία. Χταπόδι με μακαρονάκι, σουπιές με σπανάκι, ριζότο με γαρίδες ή μύδια, ταραμοσαλάτα, φάβα, γίγαντες, πιπεριές τουρσί, ελιές, λαγάνα, είναι μερικά από τα πιάτα του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας, τα οποία και βρίσκονται για 48 συνεχόμενες ημέρες στο προσκήνιο της διατροφικής πυραμίδας.

Ακολούθησε μια δίαιτα βασισμένη στις αρχές της Σαρακοστής και μπες ένα νούμερο στα ρούχα σου μέχρι το Πάσχα! Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ελένη Σολωμού έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής!

ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕ... ΝΑΙ!
Δεν υπάρχει κάποιο άτομο από το χώρο της υγείας & της διατροφής που να αμφισβητεί τα πολλαπλά οφέλη της νηστείας στην υγεία. Για ποιο λόγο;

1. Η Νο. 1 ευκαιρία του οργανισμού μας για... αποτοξίνωση!
Η αποχή από τα ζωικής προέλευσης τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελεί ισχυρό όπλο έναντι των επιπέδων χοληστερόλης & τριγλυκεριδίων αίματος. Πρόσφατες μελέτες του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης έδειξαν ότι όσοι νηστεύουν για 180 μέρες το χρόνο παρουσιάζουν χαμηλότερες τιμές ολικής και «κακής» (LDL) χοληστερόλης σε ποσοστό 12,5% και 20 % αντίστοιχα συγκριτικά με αυτές των ατόμων που δε νηστεύουν.


2. Δυσκοιλιότητα ΤΕΛΟΣ!

Εξαιτίας της υψηλής πρόσληψης φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά) κατά τη διάρκεια της νηστείας, η κινητικότητα του εντέρου αυξάνει, ενώ η απορρόφηση λίπους και τα «επεισόδια» δυσκοιλιότητας μειώνονται.


3. Καιρός για… αδυνάτισμα!

Μετά τις διατροφικές κραιπάλες της χειμωνιάτικης περιόδου έρχεται η Σαρακοστιανή νηστεία, να μας βάλει στο… σωστό δρόμο! Με τον αποκλεισμό κάθε ζωικής προέλευσης τροφίμου μειώνεται κατ’ επέκταση τόσο ο αριθμός των προσλαμβανόμενων λιπαρών όσο και των προσλαμβανόμενων θερμίδων! Είναι σαφώς μια πολύ καλή ευκαιρία αυτή την περίοδο να μειώσουμε το σωματικό μας βάρος και να χάσουμε τα περιττά κιλά.


ΞΕΚΙΝΑ ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΡΑ

Εν αντιθέσει με τα θαλασσινά, φρούτα, όσπρια και λαχανικά που έχουν την τιμητική τους, τα κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά «καταλήγουν» στο περιθώριο, καθώς η νηστεία επιβάλλει την απουσία τους από το καθημερινό διαιτολόγιο. Τι θα έχει όμως η δίαιτα;


Πηγή :http://www.tlife.gr

No comments:

Post a Comment