Tuesday, March 12, 2013

Μυστικά για να είσαι πάντα αδύνατη

Θέλεις να μάθεις γιατί κάποιες γυναίκες δεν παχαίνουν ποτέ; Εμπνεύσου από τα μυστικά τους!

1. Απολαμβάνουν φρούτα και λαχανικά  
1. Απολαμβάνουν φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τροφές που έχουν σχετικά λίγες θερμίδες σε σύγκριση με το μέγεθος της μερίδας τους. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε ίνες και νερό, γι' αυτό σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη πιο εύκολα. Το συμπέρασμα όταν μιλάμε για φρέσκα φρούτα και λαχνικά; Όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο. Να κρατάς περίπου το μισό σου πιάτο γι' αυτά και να τα ενσωματώσεις στη διατροφή σου, σε σάντουιτς, συνοδευτικά πιάτα και σνακς με κάθε ευκαιρία. 


 2. Τρώνε ορεκτικό 
2. Τρώνε ορεκτικό

Ένα ορεκτικό πριν από το μεσημεριανό ή το βραδινό, όπως μια σαλάτα ή ένα πιάτο σούπας, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να περιορίσει την πείνα και να σε κάνει να μη φας υπερβολικά όταν έρθει το κυρίως πιάτο. Εάν θέλεις να επιλέξεις ένα ορεκτικό με λιγότερες θερμίδες, δοκίμασε μια πράσινη σαλάτα με λάδι και ξίδι αντί για μια σαλάτα του σεφ που έχει πολλά λιπαρά.


 3. Προτιμούν «μεγαλύτερα» σνακς 
3. Προτιμούν «μεγαλύτερα» σνακς

Όταν θέλουν να τσιμπολογήσουν κάτι, οι αδύνατες γυναίκες προτιμούν τροφές φτωχές σε θερμίδες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και το γιαούρτι. Επίσης, οι αφράτες τροφές έχουν μεγαλύτερο όγκο, γι' αυτό σε κάνουν να πιστεύεις ότι έχεις φάει περισσότερο. Δοκίμασε σνακς που περιέχουν 200 ή λιγότερες θερμίδες και προτίμησε τροφές που περιέχουν αέρα ή νερό, όπως ποπκόρν, μήλο, αγγούρι ή κολοκυθάκια. 


 4. Ξέρουν πάντα τι να φάνε σε ένα εστιατόριο 
4. Ξέρουν πάντα τι να φάνε σε ένα εστιατόριο

Κατ’ αρχάς, περιορίσου σε ένα ορεκτικό ή έστω δοκίμασε μόνο ένα αν οι άλλοι παραγγείλουν περισσότερα. Για να αποφύγεις τις «κρυμμένες» θερμίδες, ρώτησε για να μάθεις πώς έχει ετοιμαστεί ένα γεύμα. Ακόμη και τα λαχανικά μπορούν να έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά, αν έχουν σοταριστεί σε λάδι ή βούτυρο. Για ένα γεύμα με λίγες θερμίδες που θα σε κάνει να νιώθεις χορτασμένη, καλύτερα να παραγγείλεις αρκετά μικρά πιάτα αντί για ένα μεγάλο – μια σούπα, μια σαλάτα με ελαφρύ ντρέσινγκ, ένα μικρό ορεκτικό και φρούτα για επιδόρπιο. 


 5. Επικεντρώνονται σε αυτά που μπορούν να φάνε και όχι σε αυτά που δεν μπορούν 
5. Επικεντρώνονται σε αυτά που μπορούν να φάνε και όχι σε αυτά που δεν μπορούν

Ένα αυστηρό διατροφικό πλάνο για απώλεια βάρους πολλές φορές σε αφήνει να νιώθεις πεινασμένη ή σε αναγκάζει να σκέφτεσαι διαρκώς τις τροφές εκείνες που δεν κάνει να φας. Έτσι, κινδυνεύεις να ξεσπάς στο φαγητό ή να χάνεις το κουράγιο σου. Γι' αυτό άσε τη μοιρολατρεία και επικεντρώσου στα θετικά, π.χ., «Μπορώ να φάω ένα ορεκτικό και ένα κυρίως πιάτο», «Μπορώ να φάω επιδόρπιο», και προσπάθησε να προσαρμόσεις μια μικρή ανταμοιβή στο καθημερινό ή το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχεις το στόχο σου. 


 6. Κρατούν ημερολόγιο διατροφής  
6. Κρατούν ημερολόγιο διατροφής

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το να καταγράφεις ακόμη και το παραμικρό που τρως, σε βοηθά να αποφεύγεις να τρως απερίσκεπτα και έτσι να προσθέτεις εκατοντάδες θερμίδες στη διατροφή σου και επιπλέον κιλά στους γοφούς σου. Να καταγράφεις, επίσης, οποιαδήποτε καθημερινή σωματική δραστηριότητα καθώς και το βάρος σου (κάθε φορά που ανεβαίνεις στη ζυγαριά). Είναι πολύ σημαντικό να παραμένεις ενεργητική και να γνωρίζεις οποιαδήποτε αύξηση του βάρους σου, ώστε να μπορείς να αναλάβεις γρήγορα δράση. 


 7. Αντί να πίνουν τις θερμίδες τους, τις τρώνε 
7. Αντί να πίνουν τις θερμίδες τους, τις τρώνε

Εάν οι σούπες και οι τροφές που είναι πλούσιες σε νερό μπορούν να περιορίσουν την υπερβολική κατανάλωση φαγητού, τότε σίγουρα το ίδιο θα κάνουν και τα κάθε είδους ροφήματα, σωστά; Λάθος. Δεν είναι σίγουρο γιατί συμβαίνει αυτό, ωστόσο τα υγρά μπορούν να μειώσουν τη δίψα σου, αλλά σίγουρα δε θα σε κάνουν να νιώσεις χορτάτη. Πολλά από αυτά μπορούν, μάλιστα, να ανεβάσουν κατά πολύ την καθημερινή σου κατανάλωση θερμίδων. Πρέπει, επίσης, να προσέχεις και την κατανάλωση αλκοόλ. Εκτός του ότι προσθέτει θερμίδες –1 ποτήρι μπίρα 330 ml έχει 146 θερμίδες, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 150 ml 125–, μπορεί και να χαλαρώσει τις αντιστάσεις σου, κάνοντάς σε επιρρεπή στην κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού. Εάν το νερό, ο καφές και το τσάι δε σε ελκύουν, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι τα αναψυκτικά μπορούν να ανεβάσουν την καθημερινή σου κατανάλωση θερμίδων κατά 150 – και κατά 7 κιλά το χρόνο συνολικά. 


Πηγή: http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment