Friday, March 29, 2013

Ιδανικά σνακ για την έξυπνη και fit εργαζόμενη

Ιδανικά σνακ για την έξυπνη και fit εργαζόμενη Η δίαιτα χαλάει στο γραφείο; Τα σνακς ανάμεσα στα γεύματα καταπολεμούν την κούραση και την πείνα. Όμως, πολύ συχνά, το άγχος ή κάποιοι λόγοι ευκολίας μας οδηγούν σε κακές επιλογές, με αποτέλεσμα να φορτωνόμαστε πολλές θερμίδες. 
  
Δες τις προτάσεις για ελαφριά σνακς.









Σνακ από το κυλικείο

 
Αποξηραμένα βερίκοκα: περιέχουν μόλις 106 θερμίδες <1 γραμμ. λιπαρά ανά 1/2 φ λιτζάνι. Τα φρούτα αυτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών που ενισχύουν την όραση.

  
Φιστίκια Αιγίνης: περιέχουν 158 θερμίδες, 13 γραμμ. λιπαρά ανά 50 καρπούς περίπου. Καθώς πρέπει να βγάλεις το κέλυφός τους, δεν τα τρως πολύ γρήγορα.


Στην καφετέρια

  
Ελληνικός καφές: περιέχει 20 θερμίδες, ο μέτριος και 0 γραμμ. λιπαρά. Έχει μικρότερη ποσότητα καφεΐνης, αλλά 0 γραμμ. λιπαρά σε σύγκριση με έναν καπουτσίνο που περιέχει 100 θερμίδες και 5 γραμμ. λιπαρά.

 Πράσινο τσάι: με 0 θερμίδες και 0 γραμμ. λιπαρά, το πράσινο τσάι θα γίνει αγαπημένο ρόφημα στο γραφείο. Περιέχει κατεχίνες, οι οποίες σχετίζονται με την πρόληψη ή την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη τύπου ΙΙ, των καρδιαγγειακών παθήσεων και μορφών καρκίνου.


 Στην καντίνα

 
1 τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα και ντομάτα περιέχει 250 θερμίδες και 4 γραμμ. λιπαρά
Με το τοστ, λαμβάνεις από το μαύρο ψωμί τουλάχιστον 5 γραμμ. από τις απαραίτητες φυτικές ίνες – χρειάζεσαι 25 γραμμ. ημερησίως. Ακόμη, η άπαχη πρωτεΐνη σε βοηθά να νιώθεις χορτασμένη για περισσότερη ώρα.


  
Μπισκότα ολικής αλέσεως τύπου πτι μπερ: περιέχουν 90 θερμίδες τα 3 και 3 γραμμ. λιπαρά. Προτίμησε αυτά αντί για μπισκότα σοκολάτας και θα γλιτώσεις τουλάχιστον 300 θερμίδες και άλλα 4 γραμμ. λιπαρά.

Πηγή :http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment