Friday, March 29, 2013

Πάρε απόφαση ν' αδυνατίσεις με 5 τοπ συμβουλές

Η δύναμη της θέλησης μπορεί να σε φτάσει μέχρι ένα μόνο σημείο. Για να καταφέρεις να χάσεις πραγματικά το βάρος που θέλεις, πρέπει να καλλιεργήσεις τη «δύναμη της επιθυμίας» ή ένα κίνητρό σου για να τρως υγιεινά. 


1. Βρες την πραγματική σου έμπνευση. 
1. Βρες την πραγματική σου έμπνευση.

Το να έχεις μια πραγματική προσωπική πηγή έμπνευσης –είτε η απώλεια 5 κιλών για να είσαι όμορφη στο πάρτι με τους πρώην συμμαθητές, είτε η συμμετοχή στο Μαραθώνιο, είτε η υγιεινή διατροφή, γιατί η οικογένειά σου έχει ιστορικό καρδιοπάθειας – είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις.

Ο ίδιος σου προτείνει να γράψεις σε ένα χαρτί τον αντικειμενικό σου στόχο και τους λόγους για τους οποίους εσύ κρίνεις σημαντική την επίτευξή του και να το τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο που βλέπεις κάθε μέρα, όπως στο ψυγείο ή το γραφείο σου στη δουλειά. Για να κάνεις αυτή την απόφασή σου λιγότερο τρομακτική και να την πραγματοποιήσεις πιο εύκολα, πρέπει να θέτεις μικρότερους στόχους κάθε εβδομάδα. Παραδείγματος χάριν, να πίνεις οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα ή να τρως μία μερίδα λαχανικών με κάθε γεύμα.

 2. Ξέχασε τις επικίνδυνες τροφές.  
2. Ξέχασε τις επικίνδυνες τροφές.

Δεν είναι εύκολο να τρως μόνο μια χούφτα πατατάκια ή ένα μικρό κουταλάκι παγωτό – πρόκειται για ταλέντο που θέλει χρόνο να αναπτυχθεί! Γι' αυτό, μέχρι να μπορείς να βάζεις στην άκρη αυτές τις τροφές, καλύτερα να μην τις έχεις καν μέσα στο σπίτι.

Εάν πρέπει να βγεις από το σπίτι για να ικανοποιήσεις την όρεξή σου, είναι μάλλον απίθανο ότι θα το κάνεις.

 3. Εκπαίδευσε από την αρχή τους γευστικούς σου κάλυκες. 
3. Εκπαίδευσε από την αρχή τους γευστικούς σου κάλυκες.

Μπορείς να μάθεις να επιλέγεις τροφές που σε ωφελούν, αλλά αυτό δε θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Παραδείγματος χάριν, αντί να χρησιμοποιείς ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου, δοκίμασε ξίδι μπαλσάμικο ή από κόκκινο κρασί και μία κουταλιά της σούπας της σούπας ελαιόλαδο. Εάν σου αρέσουν τα αναψυκτικά, προσπάθησε να τα αντικαταστήσεις με ανθρακούχο νερό ανακατεμένο με λίγο χυμό φρύτων.

Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις ένα επιπλέον φρούτο, μια σούπα με βάση τα λαχανικά ή μια σαλάτα αντί να βγάλεις κάτι εντελώς από ένα γεύμα. Φάε πρώτα αυτό, ώστε να έχεις λιγότερο χώρο για τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

 4. Να έχεις σχέδιο όταν βγαίνεις έξω. 
4. Να έχεις σχέδιο όταν βγαίνεις έξω.

Τα πάρτι και τα γεύματα σε εστιατόρια μπορούν πολύ εύκολα να σε «εκτροχιάσουν» από τη δίαιτα που ακολουθείς. Πριν βγεις έξω, σκέψου συγκεκριμένα πόση ποσότητα φαγητού θέλεις να φας.

Παραδείγματος χάριν, ίσως αποφασίσεις να φας ένα ορεκτικό, να πιεις ένα ποτήρι κρασί, μια έξτρα μερίδα λαχανικών με το κυρίως πιάτο και δύο κουταλιές γλυκό. Όταν περιτριγυρίζεσαι από τόσες επιλογές και τόσους πειρασμούς, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Εάν έχεις ορίσει από πριν ορισμένες κατευθυντήριες για να ακολουθήσεις, θα μπορέσεις να αποφύγεις τη σύγχυση και να μην το παρακάνεις.

 5. Ακολούθησε τον «κανόνα των δύο μπουκιών».  
5. Ακολούθησε τον «κανόνα των δύο μπουκιών».

Εάν θες πραγματικά να απολαύσεις τιραμισού, μπορείς, αλλά μην περιορίσεις τον εαυτό σου σε μία πιρουνιά. Το κόλπο είναι να βάλεις στην άκρη ένα μικρό κομμάτι και να δώσεις το υπόλοιπο στην παρέα σου που τρώτε μαζί ή να ζητήσεις από το σερβιτόρο να το πάρει.

Πηγή :http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment