Friday, March 29, 2013

Μπορείτε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα;

Όλες θέλουμε να τη σβήσουμε, να την αφανίσουμε και να έχουμε το πιο λείο δέρμα. Μπορείτε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα με σωστή διατροφή και υπομονή!

Η κυτταρίτιδα απασχολεί 8 στις 10 γυναίκες και δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση (μικροκυκλοφορία) και πάχυνση των ινών του κολλαγόνου του δέρματος. Η εμφάνισή της οφείλεται στους ακόλουθους παράγοντες: έλλειψη κίνησης, αυξημένο βάρος, κακές διατροφικές συνήθειες, ασθένειες, γήρανση, ορμονικές διαταραχές, ασθένειες του μεταβολισμού. Δείτε αυτές τις πρακτικές συμβουλές για να μειώσετε την εμφάνισή της.

Μην κάνετε αυστηρές δίαιτες: Αυτές επιδεινώνουν την όψη της επιδερμίδας γιατί προκαλούν χαλάρωση του δέρματος λόγω της απότομης απώλειας υγρών.
Προσθέστε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε, όπως: ωμά, αμύγδαλα, ελαιόλαδο, αβοκάντο καθώς και πλούσια σε ω-3 λιπαρά όπως τόνος, σολομός, λιναρόσπορος. Τα ω-3 λιπαρά ενισχύουν και προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες και την προσέλκυση νερού από τα κύτταρα.
Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που περιέχουν συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολικού ρυθμού και επομένως στην ταχύτερη απώλεια λίπους.
Πίνετε άφθονο νερό και πράσινο τσάι. Για να δείχνει το δέρμα υγιές και να μειωθεί η κυτταρίτιδα χρειάζεται να είναι ενυδατωμένο.
Μειώστε το αλάτι: Αυξάνεται η κατακράτηση υγρών (λεμφοίδημα) κάνοντας την κυτταρίτιδα πιο έντονη.

Το μυστικό

Κάντε έναv oρμoνικό έλεγχο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και αν είναι δυνατόν αποφύγετε φάρμακα που μεγιστοποιούν την κατακράτηση και ενοχοποιούνται άμεσα για την εμφάνιση κυτταρίτιδας (π .χ αντισυλληπτικά). Επίσης κόψτε το κάπνισμα. Το τσιγάρο εμποδίζει την σωστή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Πηγή :http://omorfamystika.gr

No comments:

Post a Comment