Monday, April 22, 2013

Σάββατο βράδυ: Πώς θα γλιτώσετε έως και 1500 θερμίδες από την έξοδό σας


Σάββατο βράδυ: Πώς θα γλιτώσετε έως και 1500 θερμίδες από την έξοδό σας

Μην χαλάσετε όλη την καλή δουλειά που κάνατε μέσα στην εβδομάδα
Είναι επιτέλους Σάββατο και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να περάσετε καλά. Εάν μέσα στα σχέδιά σας συμπεριλαμβάνεται και μία έξοδος για φαγητό, είναι σίγουρο ότι δεν θέλετε να χαλάσετε την καλή δουλειά που έχετε κάνει με την διατροφή σας όλη την εβδομάδα. Δείτε παρακάτω πώς θα γλιτώσετε από 500 έως 1.500 θερμίδες, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

1) Αποφύγετε το cocktail πριν το δείπνο
Κάποια από τα cocktails μπορούν να φτάσουν έως και τις 300 θερμίδες. Περιμένοντας, στο τραπέζι σας, το φαγητό, προτιμήστε ένα ποτήρι κρασί (120 θερμίδες) ή (ιδανικά) ένα ποτήρι μεταλλικό νερό. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε από 150 έως 300 θερμίδες.

2) Γυρίστε πίσω το καλαθάκι του ψωμιού
Μπορεί τα φρεσκοψημένα, αχνιστά ψωμάκια με βούτυρο και διάφορα dips να ακούγονται ιδανικά, ειδικά αν έχει κανείς να φάει πολλές ώρες. Αλλά είναι πολύ δύσκολο, όταν τα έχουμε μπροστά μας, να αποφύγουμε να τα φάμε όλα. Αντισταθείτε στον πειρασμό ζητώντας από τον σερβιτόρο σας να μην τα φέρει. Έτσι, θα καταναλώσετε από 100 έως 300 θερμίδες λιγότερο.

3) Αντί για άλλο ορεκτικό, προτιμήστε την σαλάτα
Έχετε επιστρέψει το ψωμί, οπότε παραγγέλνετε ορεκτικά. Οι τηγανητές πατάτες, για παράδειγμα, μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που θέλετε να φάτε, αλλά είναι πλούσιες σε θερμίδες. Αντ' αυτού προτιμήστε μία σαλάτα. Τα λαχανικά όχι μόνο θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας να μασουλήσετε κάτι, αλλά θα σας δημιουργήσουν και αίσθημα κορεσμού. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του φαγητού, θα καταναλώσετε λιγότερο, ενώ θα έχετε γλιτώσει από 200 έως 300 θερμίδες.

4) Μοιραστείτε το πιάτο σας με την παρέα σας
Μπορεί, για παράδειγμα, να έχετε όρεξη να παραγγείλετε ένα λαχταριστό burger με τηγανητές πατάτες. Ένα τέτοιο πιάτο μπορεί να περιέχει και 1400 θερμίδες. Φυσικά είναι καλό να το ρίχνουμε έξω που και που, αλλά δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε υπερβολές. Μοιραστείτε το πιάτο με την παρέα σας και καταναλώστε έως και 700 (!) θερμίδες λιγότερες.

5) Προσοχή στο επιδόρπιο
Όσο δελεαστικό κι αν είναι ένα κομμάτι cheesecake, μπορεί να περιέχει μεταξύ 700 και 1.300 θερμίδες. Ακόμα κι αν το μοιραστείτε, εξακολουθεί να αποτελεί θερμιδική βόμβα. Αντ' αυτού, επιλέξτε μία μπάλα παγωτό βανίλια με φρέσκα φρούτα, που μπορεί να σας γλιτώσει έως και από 800 θερμίδες.

Πηγή :http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment