Thursday, April 25, 2013

Χάσε κιλά μέχρι το Πάσχα (με την εύκολη δίαιτα της 1 εβδομάδας)!


Δες το προγραμμα διατροφής και τις 8 top συμβουλές μαγειρικής για να συνεχίζεις να χάνεις μέχρι το καλοκαίρι τα κιλά που θες!

Πριν αρχίσεις τη δίαιτα, πρέπει να μάθεις πώς θα αποφύγεις τα λίπη με το μαγείρεμά σου, χωρίς να σου στοιχίσει. Το λίπος που καταναλώνουμε καθημερινά δεν πρέπει να ξεπερνά το 33% της ημερήσιας ενέργειας που λαμβάνει ο οργανισμός μας.

Για μια γυναίκα που ακολουθεί δίαιτα 1.500 θερμίδων η ποσότητα αυτή ισούται με 55 γραμμ. την ημέρα. Έχε υπόψη σου ότι το λίπος έχει διπλάσιες θερμίδες απ' ό,τι οι πρωτεΐνες ή οι υδατάνθρακες. Συνεπώς, για τη μείωση των θερμίδων και την αποφυγή των λιπών, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω εγγυημένες συμβουλές των ειδικών και στη συνέχεια ακολούθησε το πρόγραμμα διατροφής που συστήνουν!


   
Αντικατάστησε το βούτυρο για να μειώσεις το λίπος στα γλυκά όπως κέικ. Στη μισή ποσότητα λίπους βάλε πολτοποιημένο φρούτο όπως μήλο ή δαμάσκηνο.

  
Φάε πουρέ φρούτων. Για επιδόρπιο προτίμησε φρέσκα φρούτα με σάλτσες ή πουρέ φρούτων και όχι κρέμες ή κρέμες γάλακτος.

  
Αφαίρεσε το λίπος. Μαγείρευε το φαγητό σου μία-δύο μέρες νωρίτερα και βάλ' το στην κατάψυξη. Πριν το ξαναζεστάνεις αφαίρεσε το λίπος από την επιφάνεια.

  
Ψήσε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο: Είναι ο ιδανικός τρόπος για ψήσιμο φρούτων, λαχανικών, μικρών ψαριών. Δε χρειάζεται πρόσθετο λίπος παρά μόνο 1 με 2 κουταλιές της σούπας ζωμό, κρασί ή χυμό φρούτων, ώστε να δημιουργείται ατμός που βοηθά στο μαγείρεμα.


  
Βράσε βότανα: Δώσε γεύση με μπαχαρικά και βότανα για να μη βάζεις λάδι στο γεύμα σου.


  
Βάλε τηγάνι: Προμηθεύσου ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι με βαριά βάση. Όποτε θα σοτάρεις κάτι δε θα χρειάζεται να ρίχνεις μεγάλη ποσότητα λαδιού.


  
Κάνε μαρινάρες: Το μαρινάρισμα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προσθέτεις γεύση στα φαγητά σου χωρίς την προσθήκη λίπους.


  
Φόρτωσε το πιάτο με λαχανικά! Αύξανε τον όγκο των γευμάτων με πολλά λαχανικά. Είναι φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.


  
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5% + ½ κούπα δημητριακά ή 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μέλι ή μαρμελάδα. Δεκατιανό: 2 φρούτα ή 1 ποτήρι φρέσκο χυμό χωρίς ζάχαρη.

  
Σνακ: 1 τοστ με τυρί, ψωμί ολικής αλέσεως και ντομάτα ή 1 γιαούρτι 2% + 5 αμύγδαλα ή καρύδια + 1 κ.γλ μέλι + 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή 1 μπωλ φρέσκια σαλάτα + 1 αβγό βραστό + 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

  
Μεσημεριανό: ½ στήθος κοτόπουλο ή 1 φιλέτο ψάρι ψητό (αν νηστεύεις) ή 1 κούπα όσπρια + 1 μερίδα σαλάτα + 1 κ.σ ελαιόλαδο.

  
Βραδινό: 1 κούπα ρύζι ή 1 μέτρια πατάτα ψητή / βραστή ή 1 κούπα μακαρόνια + 1 σπιρτόκουτο τυρί ή 1 αβγό βραστό + 1 μερίδα σαλάτα ή 1 γιαούρτι 0-2% + 1 φρούτο + 5 ξηροί καρποί ανάλατοι + 1 κριτσίνι.

Πηγή :http://www.missbloom.gr

No comments:

Post a Comment