Friday, April 19, 2013

6 τρόποι για να τρως γλυκά χωρίς να πάρεις βάρος

Νομίζεις πως δεν μπορείς να φας γλυκό όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος ή όταν απλώς προσέχεις τη διατροφή σου; Κάνεις λάθος! Την επόμενη φορά που θα νιώσεις λοιπόν όρεξη για κάτι γλυκό, ικανοποίησέ τη με μία από τις παρακάτω ιδέες...
Φάε τσιζκέικ χωρίς τις θερμίδες 
Φάε τσιζκέικ χωρίς τις θερμίδες

Ανακάτεψε 2 φλιτζάνια ημιαποβουτυρωμένο τυρί ρικότα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και χτύπησέ τα στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σέρβιρε σε μισό φλιτζάνι με φρέσκες φράουλες ή κεράσια. Έχει τη γεύση του τσιζκέικ αλλά λιγότερες από 200 θερμίδες. 
 Απόλαυσε προσεκτικά ένα μικρό κομμάτι «πραγματικού» γλυκού 
Απόλαυσε προσεκτικά ένα μικρό κομμάτι «πραγματικού» γλυκού

Ψήσε τα αγαπημένα σου cookies, βάλε ένα ή δύο κομμάτια σε ένα μικρό πιάτο και απόλαυσε κάθε μπουκιά. Μια μεσαία ποσότητα του αγαπημένου σου γλυκού είναι συνήθως καλύτερη από μία κανονική μερίδα ενός γλυκού με χαμηλά λιπαρά ή λίγες θερμίδες. 
 Δοκίμασε φοντί σοκολάτας
 Δοκίμασε φοντί σοκολάτας

Βάλε 60 γραμμάρια (περίπου το 1/3 του φλιτζανιού) τσιπς σοκολάτας σε ένα ρηχό κεραμικό ή γυάλινο μπολ και άφησέ τα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά, μέχρι σχεδόν να λιώσουν. Χρησιμοποίησέ τα ως ντιπ για φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
 Γάρνιρε τα φρούτα σου  
Γάρνιρε τα φρούτα σου

Χρησιμοποίησε παγωτό, μία ή δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι ή ένα λεπτό στρώμα κέικ για να γαρνίρεις ένα πιάτο με φρέσκα φρούτα (και όχι το ανάποδο).
 Φτιάξε ένα κρεμώδες σνακ 
Φτιάξε ένα κρεμώδες σνακ

Ρίξε βανίλια, καφέ, γιαούρτι και λεμόνι σε ένα μικρό σουρωτήρι όπου θα έχεις τοποθετήσει ένα φίλτρο καφέ και βάλε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Διατήρησε το μείγμα στο ψυγείο για 8 ώρες. Το υγρό θα σουρώσει και θα αφήσει ένα πηχτό, κρεμώδες γιαούρτι, πλούσιο σε ασβέστιο. Ανακάτεψέ το με φρούτα ή πουρέ φρούτων ή γάρνιρε με μέλι και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. 
 Κάνε μια πίτα χωρίς ζύμη  
Κάνε μια πίτα χωρίς ζύμη

Ψήσε στο φούρνο φράουλες και ψιλοκομμένα μήλα, πασπαλισμένα με λίγη κανέλα και ζάχαρη, στους 200 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Είναι σαν πίτα με φρούτα χωρίς ζύμη και θα σου προσφέρει φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικες ουσίες. 

No comments:

Post a Comment