Monday, April 22, 2013

4 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε κατά το δείπνο

4 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε κατά το δείπνο


Το γεύμα της ημέρας που θέλει προσοχή
Το πρωινό και το μεσημεριανό, με τους ρυθμούς ζωής μας, συνήθως καταναλώνονται στον δρόμο ή στη δουλειά. Το γεύμα που τείνει να γίνει αυτό που μαζεύει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι, είναι πια το βραδινό. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι μπορεί, επειδή ο χαρακτήρας του είναι και κοινωνικός, να ξεφύγουμε ευκολότερα και να κάνουμε διατροφικά λάθη τα οποία, στη συνέχεια θα βρούμε στη ζυγαριά μας. Για να τα αποφύγουμε, ο δραστικότερος τρόπος είναι να τα αναγνωρίσουμε.

1) Το κάνουμε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας
Είναι γνωστό ότι χρειαζόμαστε τις περισσότερες θερμίδες τις πρώτες ώρες της ημέρας. Το δείπνο καλό είναι να είναι ένα ελαφρύ γεύμα που να μην ξεπερνάει τις 600 θερμίδες.

2) Τοποθετούμε τις πιατέλες με το φαγητό στο τραπέζι
Πιατέλες γεμάτες φαγητό ενθαρρύνουν την υπερφαγία. Για να μην φάμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε, σερβίρουμε το φαγητό που θα καταναλώσουμε στο πιάτο μας και, αν νιώσουμε ότι χρειαζόμαστε επιπλέον φαγητό, καλό είναι να περιμένουμε 10 λεπτά. Πολλές φορές, η συζήτηση πάνω από το τραπέζι μας κάνει να αγνοήσουμε την πείνα μας.

3) Τρώμε μπροστά από την τηλεόραση
Πολλοί από εμάς τρώμε το δείπνο μας όχι στο τραπέζι, αλλά στον καναπέ μας. Όταν τρώμε μπροστά από την τηλεόρασή μας έχουμε την τάση να μην ελέγχουμε την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε.

4) Τρώμε συχνά έξω
Καλό είναι να μην τρώμε συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα σε εστιατόρια, αφού η αγαπημένη αυτή συνήθεια μας κάνει να λαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες, με το κρυμμένο αλάτι, τα λίπη και την ζάχαρη να βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στις μερίδες.

Πηγή :http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment