«Είναι σαφές ότι αυτοί που αφιερώνουν χρόνο για να μελετήσουν τι αγοράζουν κάνουν, τελικά, πιο υγιεινές και ενημερωμένες επιλογές», λέει ο Steven T. Yen, Ph.D., ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και καθηγητής Αγροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Αυτό είναι ελαφρύ διάβασμα!
Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα: Έχει πράγματι ένα προϊόν χαμηλά λιπαρά;
Ο ισχυρισμός «Χωρίς λιπαρά» και παρόμοιοι (light, lite, delite, slim, fat-free κ.λπ.) επιτρέπεται όταν το προϊόν περιέχει λιγότερα από 0,5 g λιπαρών ανά 100 g ή 100 ml, ενώ ο ισχυρισμός «Χαμηλά λιπαρά» όταν περιέχει λιγότερα από 3 g λιπαρών ανά 100 g ή 1,5 g λιπαρών ανά 100 ml για τις υγρές τροφές (εξαίρεση: «Ελαφρύ γάλα» μέχρι 1,8 g λιπαρά/100 ml).
Ένα ακόμα παράδειγμα: Ποια δημητριακά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες;
Όσα περιέχουν τουλάχιστον 6 g φυτικών ινών ανά 100 g προϊόντος ή τουλάχιστον 3 g ανά 100 θερμίδες. Αναζητήστε προϊόντα ολικής αλέσεως και επιβεβαιώστε από τις «Διατροφικές πληροφορίες» την περιεκτικότητά τους σε «Φυτικές ίνες» (ή «Εδώδιμες ίνες» ή απλώς «Ίνες»).
Πηγή :http://www.shape.gr
No comments:
Post a Comment