Tuesday, April 30, 2013

Νηστεύετε; Προτάσεις για τα «ελαφριά» γεύματα!


Νηστεύετε; Προτάσεις για τα «ελαφριά» γεύματα!
Μήπως, κατά την περίοδο της Σαρακοστής, σας είναι δύσκολο να επιλέξετε τι ακριβώς θα φάτε στο μικρότερο, ελαφρύ γεύμα της ημέρας; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας, προσθέστε λίγη φαντασία στην κουζίνα σας και απολαύστε υγιεινά ελαφριά γεύματα. Ποιος είπε άλλωστε ότι η νηστεία δε μπορεί να είναι και νόστιμη και χορταστική;

Σαλάτα που έγινες… γεύμα! Οι σπιτικές σαλάτες, με μικρές προσθήκες και αλλαγές μπορούν να μετατραπούν σε ισορροπημένα ελαφριά γεύματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. «Εμπλουτίστε» μία απλή μαρουλοσαλάτα με αναποφλοίωτο ρύζι, όσπρια ή καλαμπόκι και προσθέστε μία νηστίσιμη πηγή πρωτεΐνης όπως κάποιο μπιφτέκι φτιαγμένο από κιμά σόγιας, ή ακόμη και μία μικρή ποσότητα από τα θαλασσινά ή τα μαλάκια που περίσσεψαν από το κυρίως σας γεύμα.

Στραφείτε σε εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης, επιλέγοντας ροφήματα ή επιδόρπια σόγιας. Συνδυάστε το γάλα ή/και το γιαούρτι σόγιας με δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως, νιφάδες βρώμης ή μούσλι, προσθέστε επίσης μερικά κομμάτια φρέσκων φρούτων και μόλις δημιουργήσατε ένα νόστιμο γεύμα, που μπορεί να καλύψει και την επιθυμία σας για γλυκιά γεύση, να σας χορτάσει χάρη στον συνδυασμό πρωτεΐνης και φυτικών ινών και να καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών σας σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D.

Επιλέξτε «ταμπουλέ». Το πλιγούρι, ο τεμαχισμένος κόκκος του σιταριού δηλαδή, είναι μία ακόμη υγιεινή επιλογή που θα σας χορτάσει λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες. Παράλληλα, έχει συσχετιστεί και με την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, λόγω της περιεκτικότητάς του σε μαγγάνιο. Μπορείτε να το συνδυάσετε με δυόσμο, ντομάτα και φρέσκο κρεμμύδι, παρασκευάζοντας νόστιμες ταμπουλέ σαλάτες για το ελαφρύ σας γεύμα.

Στροφή στα φρούτα. Ιδιαίτερα τώρα που ο καιρός ανοίγει, το ελαφρύ γεύμα θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο ελαφρύ, αν επιλέξετε να καταναλώσετε φρουτοσαλάτες με ποικιλία πολύχρωμων φρούτων, που θα σας εφοδιάσουν και με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τα φρούτα σας και με μία φέτα ψωμί, ή 1-2 παξιμαδάκια ολικής αλέσεως θα οποία θα έχετε επαλείψει με μικρές ποσότητες από μέλι ή/και ταχίνι, δίνοντας extra γεύση στο πιάτο σας.

Καλή σας Όρεξη!

Πηγή :http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment