Friday, April 19, 2013

Μειώστε το αίσθημα της πείνας στη δίαιτα

diet (1)

Μερικές συμβουλές για να μην πεινάτε όταν κάνετε δίαιτα.
Αρχικά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικές στη δίαιτα που επιλέγετε να κάνετε. Αποφύγετε τις στερητικές δίαιτες, γιατί δεν είναι καλές για την υγεία σας και αργότερα υπάρχει περίπτωση να παχύνετε πάλι. Όταν κάνετε δίαιτα, επειδή αλλάζετε τις διατροφικές σας συνήθειες είναι λογικό να αισθάνεστε ότι πεινάτε. Για να μειώσετε αυτή την αίσθηση και να αποφύγετε το ενδεχόμενο να ενδώσετε σε κάτι που είναι εκτός του διατροφικού σας πλάνου ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Επιλέξτε να έχει υδατάνθρακες το πρωινό σας: Θα σας γεμίσουν με ενέργεια και θα σας χορτάσουν. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Ένα καλό γεύμα μπορεί να σας κρατήσει χορτασμένους για αρκετή ώρα.
Μην παραλείπετε κανένα γεύμα: Ακόμα και αν αισθάνεστε φουσκωμένοι από το προηγούμενο γεύμα και δεν μπορείτε να καταναλώσετε το snack σας, πιέστε τον εαυτό σας και φάτε το. Είναι μέρος του διατροφικού σας πλάνου και είναι απαραίτητο. Ο οργανισμός σας χρειάζεται φαγητό για να κάνει καύσεις.
Πλούσιες σαλάτες: Συνοδεύεται και το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα με σαλάτες. Είναι χορταστικές, υγιεινές και απαραίτητες στη δίαιτα αλλά και στην διατροφή του κάθε ανθρώπου.
Γλυκό: Μην στερείτε τον εαυτό σας. Η δίαιτά σας πρέπει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να σας επιτρέπει να φάτε κάποιο γλυκό.

Πηγή :http://www.jenny.gr

No comments:

Post a Comment