Thursday, April 4, 2013

Διατροφή και ραγάδες

ΡΑΓΑΔΕΣ

Η σωστή διατροφή συμβάλει στη πρόληψη και μείωση των ραγάδων.
Η περιποίηση του σώματος και του δέρματος δεν συμπεριλαμβάνει μόνο καλλυντικά προϊόντα και ασκήσεις σώματος αλλά και κάτι πάρα πολύ σημαντικό, που είναι η διατροφή.
Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε τα καλύτερα καλλυντικά και σκοτώνεστε στην γυμναστική καθημερινά, αν δεν ακολουθείτε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει συστατικά κατάλληλα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, τότε τα αποτελέσματα θα είναι ελάχιστα προς μεσαία.
Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχετε να αντιμετωπίσετε τις επίμονες ραγάδες. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε απαραίτητα συστατικά, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα σωστά κιλά και θα ενδυναμώσει το δέρμα, που σημαίνει μείωση της όψης των ραγάδων και πρόληψη εμφάνισης νέων.

Δείτε μερικά συστατικά που συμβάλουν στη μείωση των ραγάδων:

Βιταμίνη Α: βοηθάει στην συντήρηση αλλά και στην ανάπλαση των ιστών του δέρματος.
Βιταμίνη Β: οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνουν την αναπαραγωγή των κυττάρων, βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, διατηρούν την υγρασία του και βελτιώνουν την λειτουργία επούλωσης του δέρματος.
Βιταμίνη C: έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα την προστασία του δέρματος και την σωστή λειτουργία του. Επίσης, αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, που αποτελεί τη δομή του δέρματος, του προσφέρει ελαστικότητα, διατηρεί την υγρασία του και ενθαρρύνει την αναπαραγωγή των κυττάρων.
Βιταμίνη Ε: αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ελαστικότητα του, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προλαμβάνει την καταστροφή των ιστών του δέρματος και συμβάλει στην επούλωση του ειδικά σε ουλές και ραγάδες.
Ψευδάργυρος: αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα την βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και την γρήγορη επούλωση του.
Σελήνιο: έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και αυξάνει την αντοχή του.
Χαλκός: συμβάλει στην παραγωγή της ελαστίνης, που αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και το διατηρεί σφριγηλό.
Πρωτεΐνες: ενισχύουν την σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα.
Ωμέγα-3 Λιπαρά οξέα: διατηρούν την υγρασία του δέρματος, με αποτέλεσμα την βελτίωση της ελαστικότητας του.
Νερό: πολύ σημαντικό για την υγεία του δέρματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού.
Οργανωθείτε και φτιάξτε το δικό σας ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, για να βοηθήσετε το δέρμα σας να επουλωθεί και να επανέλθει.
Συνδυάστε την διατροφή σας με εξειδικευμένα προϊόντα κατά των ραγάδων και καθημερινή σωματική άσκηση για μέγιστα αποτελέσματα.

No comments:

Post a Comment