Thursday, April 4, 2013

Δουλεύετε πολλές ώρες; Τι να προσέξετε για να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή



Δουλεύετε πολλές ώρες; Τι να προσέξετε για να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μας κάνουν να περνάμε πολλές ώρες στη δουλειά με αποτέλεσμα να δυσκολεύουμε το μεταβολισμό μας

Το παν προκειμένου να διατηρήσετε μία σωστή διατροφή είναι να προσπαθείσετε να τη διατηρείτε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας- ακόμη και στο γραφείο. Καλό είναι να προσέχετε τι τρώτε, τα σνακς που παίρνετε μαζί σας και να ρυθμίζετε τις ώρες μεταξύ των γευμάτων.
- Το πρωινό ρυθμίζει το μεταβολισμό όλης της ημέρας και φροντίζει να πάρετε δυνάμεις και να διατηρείτε σταθερό ρυθμό καύσεων.
- Καλό είναι να παίρνετε κάποιο σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας για να μην πεινάτε, προτιμώντας κάποιο φρούτο, χυμούς, κράκερ σικάλεως, κριτσίνια σικάλεως, χυμό ή γιαούρτι αποφεύγοντας γλυκά, μπισκότα, τσιπς, πίτσες και τυρόπιτες.
- Όταν έχετε χρόνο για να μαγειρεύετε, καλό είναι να φτιάχνετε μεγαλύτερες ποσότητες για να παίρνετε φαγητό μαζί σας στη δουλειά τις επόμενες ημέρες.
- Αν αναγκαστικά πρέπει να καταφύγετε στο φαγητό απ' έξω, επιλέξτε καλύτερα ένα mix λαχανικών με κοτόπουλο- κρέας ή τόνο, ακόμη και αυγό. Mια καλή υπόθεση είναι καλαμάκια κοτόπουλο ή μπαγκέτα ολικής αλέσεως με λαχανικά και τυριά χαμηλών λιπαρών που θα μπορούσε να περιέχει γαλοπούλα.
- Πίνετε πολλά υγρά και κυρίως νερό προσπαθώντας να παίρνετε μαζί σα ένα μεγάλο μουκάλι στη δουλειά και να βάζετε στόχο να το πίνετε όλο μέχρι να σχολάσετε.

Πηγή :http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment