Monday, October 29, 2012

5 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την επιθυμία σας για γλυκό!


Οι ημέρες που διανύουμε είναι οι πιο κρύες του φετινού χειμώνα! Για να αντιμετωπίσουν πολλοί το κρύο δεν διστάζουν να στραφούν στην κατανάλωση διάφορων λιπαρών -αλμυρών, γλυκών ή συνδυασμού τους- τροφίμων. Τα γλυκά τρόφιμα ίσως να προτιμώνται από τους περισσότερους, με τη ζεστή σοκολάτα να αποτελεί σίγουρα το πιο περιζήτητο ρόφημα των τελευταίων ημερών.

 5 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την επιθυμία σας για γλυκό!

Η αλήθεια είναι πως το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σταθερή. Όχι όμως την ενέργεια που του παρέχουν τα γλυκά, μιας και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άχρηστες θερμίδες. Με τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να ρυθμίσετε την επιθυμία σας για γλυκά, χωρίς να επηρεαστεί το σωματικό σας βάρος:
• Περιορίστε την πρόσληψη καφεΐνης: Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο του Καναδά, η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου κατά 24%. Αμέσως μετά η απότομη μείωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε έντονη επιθυμία για γλυκό.
• Παραμείνετε ενυδατωμένοι: Σε συνθήκες ήπιας αφυδάτωσης το σώμα τείνει να αποζητά έντονα τις γλυκές τροφές. Εάν δεν έχετε πιει νερό για αρκετή ώρα, προτιμήστε να καταναλώσετε 1-2 ποτήρια παραπάνω, παρά να υποκύψετε στο γλυκό. Το νερό όχι μόνο ρυθμίζει την επιθυμία για γλυκό, αλλά βοηθά και στην καλύτερη γενική λειτουργία του σώματος.
• Ασκηθείτε: Η άσκηση αυξάνει την οξυγόνωση του σώματος και επάγει την παραγωγή ενδορφινών, των ορμονών που σχετίζονται με την καλή διάθεση. Παράλληλα, αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να διατηρείται στα επιθυμητά επίπεδα πιο αποτελεσματικά.
• Κοιμηθείτε περισσότερη ώρα: Πολλές φορές φαίνεται πως ο ύπνος αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για όλες τις καταστάσεις. Σύμφωνα με μία μελέτη του 2008 που διεξήχθη στο νοσοκομείο του Leicester στην Αγγλία, ο καλύτερος ύπνος παρέχει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να αντιμετωπίζει καλύτερα την επιθυμία για γλυκό.
• Καταναλώστε αποξηραμένα φρούτα: εάν τα φρέσκα δεν καλύπτουν την ανάγκη σας για κάτι γλυκό τότε τα αποξηραμένα φρούτα είναι αυτό που χρειάζεστε. Η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη είναι μεγαλύτερη, οπότε αποτελούν την ιδανική ελαφριά εναλλακτική των γλυκών.

No comments:

Post a Comment