Tuesday, October 30, 2012

Top-5 Τροφές Με Χαμηλά Λιπαρά!


Έχεις βάλει στόχο να κατέβεις νούμερο στο τζιν; Κι εγώ το ίδιο. Εκτός από τη γυμναστική, υπάρχουν και τροφές που περιέχουν τις γνωστές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Αυτά είναι τα γνωστά φυτοχημικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιακά νοσήματα και καρκίνο.

Πάμε να δούμε το Top-5 των φρούτων και λαχανικών...


1. Εσπεριδοειδή: Λεμόνι: 19 θερμίδες/100 γρ. Πορτοκάλι: 37 θερμίδες/100 γρ.
Τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια, τα lime, τα γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Αρκεί να σκεφτείς ότι ένα φρούτο περιέχει την ιδανική ποσότητα βιταμινών που πρέπει να δίνουμε στον οργανισμό μας, τα 60mg. Τα πορτοκάλια περιέχουν βλαβονοειδή κι εσπεριδίνη, ενώ τα γκρέιπφρουτ περιέχουν βλαβονοειδή ναριγκενίνη. Αυτά τα δύο «δουλεύουν» μαζί με τη βιταμίνη C για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της αντιοξειδωτικής δράσης στον οργανισμό. Επίσης, τα εσπεριδοειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα από κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Καλό θα ήταν να βάλεις στόχο να καταναλώνεις τουλάχιστον ένα εσπεριδοειδές την ημέρα.

Trick: Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις στα φαγητά χυμό από lime. Έτσι, θα μειώσεις αισθητά την ανάγκη σου για αλάτι.


2. Μπρόκολο: 33 θερμίδες/100 γρ.

Το μπρόκολο έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο επωφελή πράσινα λαχανικά, καθώς περιέχει μεγάλο αριθμό φυτοχημικά. Περιέχει μόνο 2% υδατανθράκων, αλλά αυξάνει την πρωτεΐνη μας με το ασβέστιο και το μαγνήσιο που διαθέτει.

Trick: Το μπρόκολο θα πρέπει να το βράζεις ή να το κάνεις στον ατμό για να διατηρήσει τις βιταμίνες τους και τα καλά του στοιχεία. Σε πολλές χώρες το τρώνε κι ωμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια μέσα σε πράσινη σαλάτα.


3. Κεράσι: 48 θερμίδες/100 γρ.

Με βάση κάποιες έρευνες που έχουν γίνει, το κεράσι περιέχει ένα ένζυμο που «κλειδώνει» τα καρκινικά κύτταρα. Όπως και τα μαύρα κεράσια, τα απλά κεράσια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά.

Trick: Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και μέσα στο αγαπημένο σου ποτό (όχι μόνο για διακόσμηση). Να θυμάσαι ότι κι αυτά περιέχουν βιταμίνη C.


4. Αγκινάρα: 41 θερμίδες/100 γρ.
Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λαχανικό. 'Αλλοι τις αγαπάνε κι άλλοι τις μισούν θανάσιμα. Εκείνες, εφόσον τις έχεις μαζέψει φρέσκες έχουν 7 θερμίδες. Αν τις αφήσεις για λίγο μέχρι να τις καταναλώσεις, η θερμιδική τους αξία αγγίζει τις 75 θερμίδες. Πλούσιες σε προβιοτικά, βελτιώνουν τον οργανισμό βοηθώντας τα βακτήριά του (όπως το βιολογικό γιαούρτι). Περιέχουν ποτάσιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.

Trick: Να τις βράσεις και να βάλεις μπόλικο λεμονάκι!


5. Καρότο: 35 θερμίδες/100 γρ.

Αν και μόνο το 8% της περιεκτικότητας τους έχει υδατάνθρακες, τα καρότα είναι μία εξαιρετική πηγή καροτενοειδή. Γεμίζει με αντιοξειδωτικά τον οργανισμό και χαρίζει βιταμίνη Α.

Trick: Βάλε σε ένα ταπεράκι και πάρ' το στο γραφείο, καρότα με λίγες σταγόνες λεμόνι! Το αγαπημένο μου σνακ. Και μην ξεχνάς να το καταναλώνεις το καλοκαίρι, όπου σε βοηθά να αποκτήσεις ένα σούπερ σοκολατένιο χρώμα!

Πηγή : http://miss.gr

No comments:

Post a Comment