Tuesday, October 30, 2012

6 Τροφές Με Λιγότερες Από 100 Θερμίδες



Να κάνεις συνέχεια δίαιτα είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο. Όπως δύσκολο είναι το να μετράς τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώσεις και να προσέχεις όλα τα φαγητά που δείχνουν φαινομενικά αθώα, αλλά δεν είναι. Για να ξεκαθαρίσουμε μερικούς μύθους για το καλό φαγητό, μαζέψαμε 6 τροφές που έχουν 100 θερμίδες ή και λιγότερες! Αυτό σημαίνει κατανάλωση δίχως καμία, μα καμία, ενοχή...


Cottage Cheese
100 γραμ. = 98 θερμίδες
1 μερίδα περιέχει 49 θερμίδες
Φρέσκο και δροσερό, το cottage cheese μπορείς να το βάλεις πάνω στη σαλάτα σου, στη βραστή πατάτα ή να το απολαύσεις σαν σνακ με ένα κράκερ.


Βραστά Μακαρόνια 100 γραμ. = 110 θερμίδες
1 μερίδα περιέχει 330 θερμίδες
Αν τρως σκέτα βραστά μακαρόνια, οι θερμίδες παραμένουν λίγες. Μπορείς να συνοδεύσεις ένα πιάτο σκέτο μακαρόνια με λίγο τσίλι, λεμόνι, φρέσκες ντομάτες και μία κουταλιά λάδι.


Γαρίδες 100 γραμ. = 100 θερμίδες
1 μερίδα περιέχει 180 θερμίδες
Οι γαρίδες είναι παρεξηγημένες, γιατί συνήθως συνοδεύονται με παχυντικές μαγιονέζες. Εμείς τις προτιμούμε με πράσινη φρέσκια σαλάτα, τσίλι, σόγια, λεμόνι και κόλιανδρο.


Βραστά Φασόλια
100 γραμ. = 180 θερμίδες
Όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας βραστά φασόλια για ώρα ανάγκης. Η θερμιδική τους αξία είναι μικρή και είναι πεντανόστιμα μαζί με ψωμάκι ή βραστές πατάτες.


Πατατοσαλάτα 100 γραμ. = 115 θερμίδες
1 μερίδα περιέχει 200 θερμίδες
Βράσε τις πατατούλες σου και μην βάλεις πάνω μαγιονέζα αλλά λίγο λάδι, ξύδι βαλσάμικο και πρόσθεσε ανάλογα ό,τι άλλο σ' αρέσει όπως λίγες ελιές, πιπεριά και ρίγανη.


Τόνος 100 γραμ. = 100 θερμίδες
1 μερίδα περιέχει 100 θερμίδες
Ομολογώ πως ο τόνος με έχει σώσει. Με λίγη πράσινη σαλάτα γίνεται το πλήρες μεσημεριανό μου. Μπορείς να προσθέσεις πολλά λαχανικά στη σαλάτα σου, όπως ντομάτες, κρεμμύδια, βραστά αυγά ακόμη και βραστά φασόλια.

Και να θυμάσαι πως δεν παχαίνουν όλες οι τροφές. Κάνοντας το σωστό συνδυασμό, αποφεύγοντας τα λιπαρά και καταναλώνοντας πολλές σαλάτες, θα έχεις μία ισορροπημένη διατροφή.

Πηγή : http://miss.gr

No comments:

Post a Comment